Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Az Anzsi a hajrában dobott egy nagyot

2013.01.31. 22:40

Csütörtök éjfélkor zárul az átigazolási piac, a legnagyobb név egyértelműen Beckhamé, aki az utolsó pillanatban klubot talált magának. A 115-szörös angol válogatott előbb a Chelsea, majd az Arsenal pályáján edzett, de végül megszerezte a Paris St Germain, amelyik még a BL-ben is áll. Ha Ancelotti beteszi őt, ő szolgálhatja ki labdákkal Zlatan Ibrahimovicot.

Az orosz Anzsi Mahacskala is kiadott még egy kisebb összeget, 30 millió fontért leigazolta a Sahtar Donyecktől Williant, akit a Chelsea, a ManCity vagy éppen a Tottenham is el akart hozni.

A hírt a klub edzője, Mircea Lucescu jelentette be. Nem tagadta, próbálta rábeszélni, hogy egy erős bajnokságot válasszon, igyekezett Anglia felé terelni a BL-ben négy gólt szerző, 24 éves brazilt. (Kettőt épp a Chelsea-nek vágott)

„Ő a pénzt választotta a nagy nyomás alatt, sajnálom” - állította rezignáltan a román szakember. A Borussia Dortmund ezzel valamelyest megkönnyebbülhetett, hiszen a BL-ben az ukránokkal játszanak.

Az orosz bajnokságban második helyen álló Anzsi aktív szereplője volt a napnak, mert védőjét, Chritopher Sambát például csillagászatinak számító 12,5 millió fontért értékesítette, a QPR-nál pillanatnyilag nincs az a pénz, ami drága lenne egy játékosért, csakhogy bentmaradjanak. A Tottenhamtől is jön két játékos, Jemaine Jenas és Townsend. Harry Redknapp korábbi kapcsolatait jelentősen latba vetette.

A Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi látványosan lemondott többször a sajtóban Mario Balotelliről, akit végül 19 millió fontért leigazolt, így az sem lett volna meglepő, ha az utolsó pillanatokban Kaká érkezését is bejelentik.

Valószínűsítik: Berlusconi két százalékkal jobban fog szerepelni a követlező választásokon is Balo érkezésével. Emanuelsont a Milan a Fulhamhez passzolta az utolsó pillanatban.

A Videoton ugyanakkor eladta Kakáját, mégpedig a spanyol Deporba. A portugál védő, aki a Bragával EL-döntőt is játszott, messze nem volt annyira meghatározó, mint Caneira, aki végül maradt. A Depornak védelmi gondjai vannak, és így próbál elmozdulni az edzőváltás után a liga utolsó helyéről.

Az utolsó pillanatban úgy tűnik, nem szedik teljesen szét az EL-ben erő felett teljesítő Videotont, mert Nemanja Nikolic marad, és nem lesz a pontlevonások miatt utolsó helyen álló Siena csatára. Ehelyett négy védő érkezését jelentette be a klub. A Vidi-játékosok iránt komoly kereslet volt, hiszen pár hete Sándor György is elfogadta a szaúdi liga jelentős összeggel járó kihívását.

Az Izraelből saját kérésére eljövő Lencse László Tripoliszba került, ahol háború biztos nem lesz, maximum sztrájk miatt bénulhat meg a város.

Varga József kiszabadult Debrecenből, valóra vált élete álma, mert a Bundesligában mutathatja meg, mennyire energikusan, és milyen jól lő. Igaz csak az utolsó, hazai pályán még nyeretlen Fürthben villoghat. A Schalkéhoz mennek, akár be is mutatkozhat. (A BL-ben a Schalkéhoz megy majd Drogbával és Sneijderrel a Galatasaray.)

A Rodából az utóbbi időben kimaradó válogatott balhátvéd, Kádár Tamás a Diósgyőré lett, Juhász Rolandról azonban semmi hír, az Anderlecht vezetői egyáltalán nem bánják, ha fizetni kell a bérét - régóta nicns az első csapat keretében -, a másé mégsem lehetett.