Virág
0 °C
2 °C

Sarkazós góllal etették a románokat

2013.02.03. 10:51

A magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő román csapat háromgólos vereséget szenvedett a lengyelektől a málagai felkészülési mérkőzésén.

Mindkét csapat tartalékos volt, a lengyeleknél például nem játszottak a Bundesliga-játékosok. A meccs legszebb gólját Daniel Lukasik lőtte, azzal lett 4-0 (a videón 2:30-tól). A 4-1-es végeredmény már a félidőre kialakult.

A román sajtó megrettent a vereségtől, a csakfoci.hu lapszemléje szerint a Gazeta Sporturilor lesújtóan értékeli a játékosokat, a meccs katasztrófa, történelmi szégyen volt. "El kell feledni a kínokat és Budapestre meg kell változnia a csapatnak. Isten óvjon minket attól, ha ez nem sikerül!"

A prosport szerint"A próba nem sikerült, megaláztak minket, szégyenletes vereség!" A meccsen kiderült, hogy a válogatottnak egyáltalán nincs jobb oldali védője.

A magyar csapat március 22-én fogadja a románokat vb-selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban - az európai szövetség döntése miatt zárt kapuk mögött . Egervári Sándor csapata kilenc ponttal a D csoport második helyén áll, jobb gólkülönbségével megelőzve a szintén kilencpontos románokat.

Eredmény

Lengyelország-Románia 4-1 (4-1)
gól: Pawlowski (15.), Teodorczyk (24., 27.), Lukasik (33.), illetve Grozav (41.)