Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Döntetlennel kezdte az évet a válogatott

2013.02.06. 19:07
Kiegyenlített félidők után 1-1-s döntetlent játszott a magyar futballválogatott Belekben a fehéroroszokkal. Szabics Imre szerzett vezetést, a második félidő elején egyenlített Fehéroroszország, amely ellen továbbra is nyeretlenek vagyunk.

Szalai Ádám helyett Rudolf Gergely kezdett a magyar válogatottban a törökországi Belekben, a fehéroroszok elleni barátságos meccsen.

A magyar kezdőcsapat így festett: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Mészáros Norbert, Kádár Tamás - Pintér Ádám, Hajnal Tamás - Koman Vladimir, Szabics Imre, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely.


A magyar válogatott kezdte jobban a meccset, a 23. percben az utolsó pillanatban beugró Rudolf nagyszerű lövésével kis híján megszereztük a vezetést, de sem ő, sem pedig a kipattanóra lecsapó Szabics nem tudott a kapuba találni.

Kilenc perccel később már összejött. Dzsudzsák passzolta középre, Rudolf átlépte a labdát, ami Szabics elé került, aki 17 méterről a kapuba lőtt. A lövés megpattant. A Sturm Graz idegenlégiósa 2011. szeptembere után szerzett megint gólt, ez volt a 13. válogatottbeli találata.

A másik oldalon Bressan volt a legveszélyesebb, de kétszer is rosszul célzott. A 45. percben Bordacsev hagyta ki a meccs helyzetét, Korcsmárnak a gólvonalról kellett mentenie.

A szünetben kettőt cserélt a magyar csapat, Koman helyett Koltai, Rudolf helyett pedig Elek jött, utóbbi három perc játék után sárgát kapott.

Az első negyedóra sem telt el, amikor egyenlített a fehérorosz válogatott a négy perce pályán lévő Volodko góljával. Korcsmár és Kádár szorításában lépett ki és lőtt Bogdán kapujába.

A 65. percben Böde Dániel is pályára lépett, 2005. decembere óta ő az első ferencvárosi futballista, aki a válogatottban játszott. Böde egyébként Mészárost váltotta. A 83. percben aztán Gyurcsó is pályára lépett.

A magyarok másodszor találkoztak Fehéroroszországgal. A két csapat eddigi egyetlen, debreceni barátságos meccsét 2002. április 17-én a vendégek nyerték 5-2-re.

Magyarország–Fehéroroszország 1-1 (1-0)


Magyarország Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Mészáros N. (Böde, 65.), Kádár, Pintér Á., Hajnal, Koman (Koltai, a szünetben), Szabics (Gyurcsó, 83.), Dzsudzsák, Rudolf (Elek Á., a szünetben).
Fehéroroszország: Veremko – Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev, Kiszljak (Hacsaturjan, 78.), Dragun (Volkodko, 54.), Putyilo, Renan Bressan, Trubilo (Balanovics, a szünetben), Rogyionov (Hvascsinszkij, 78.).
G.: Szabics 32., ill. Volodko 58.
15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft