Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Alig tudták szétszedni Zlatant és Beckhamet

2013.02.08. 16:37

David Beckham fél évre szerződött a Paris Saint-Germainhez, ahol Zlatan Ibrahimovic csapattársa lett. A két klasszis tizenegy éve egy barátságos meccsen majdnem összeverekedett.

A 2002-es Ajax–Manchester United első félidejében az akkor huszonegy éves Zlatant felrúgták, Phil Neville megpróbált átlépni rajta, de a svéd ezt zokon vette, és nekiment a hátvédnek. Ekkor érkezett David Beckham, aki kiabálva rontott rá az ajaxos csatárra, és a bíró szétválasztotta őket.

A hidrogénezett hajú Beckhamet a csapattársak is igyekeztek nyugtatni, ne veszítse el a fejét a kölyökképű Ibrával szemben. Egy ideig magyarázott egymásnak a két játékos, aztán ment tovább a meccs, amit 2-1-re nyert meg az amszterdami klub.

Tizenegy év alatt Zlatan habitusa nem sokat változott, de annak örül, hogy Beckhammel játszhat majd egy csapatban. „Nem csak erősek, hanem jóképűek is leszünk. A hozzáállása és a játéktudása sokat segíthet nekünk" - nyilatkozta a csatár az egyik svéd tévének a napokban.

Péntek este a Bastia ellen (20.30) még nem, de ha a minden jól megy, akkor az Olympique Marseille elleni rangadón már együtt lehet a pályán a két sztár. A PSG vezeti a francia bajnokságot, Ibrahimovic húsz góljával első a góllövőlistán.