Márk
13 °C
28 °C

Bale bombaformában, szabadból talált be

2013.02.09. 14:38

Az angol bajnokság negyedik helyén álló Tottenham a tizenötödik Newcastle-t fogadta szombat délután, a walesi Gareth Bale folytatta a jó szereplést, duplájával nyertek.

A mérkőzés 5. percében szabadrúgást kapott a Tottenham a vendégcsapat kapujától huszonöt méterre. Bale állt oda a labda mögé, rákészült a lövésre, ahogy Cristiano Ronaldo szokott, majd a sorfal fölött gyönyörűen helyezett a rövid sarokba, a labda pont Krul kapus előtt pattant fel, nem lehetett védeni.

A Newcastle a 24.-ben egyenlített Gouffran góljával. A januárban igazolt francia gólszerző a második félidőben egy belépő után megsérült, percekig ápolták a pályán, mielőtt hordággyal levitték, nem tudta folytatni a mérkőzést.

A meccs hajrájában jött Bale második gólja. A 79. percben labdát szerzett a Newcastle-védők között, betört a tizenhatoson belülre, majd laposan a kapuba lőtt, ezzel lett 2-1. A végén rúghatott volna egy harmadikat is, de Krul nagyot védett, így az eredmény már nem változott.

A világ egyik legjobb balszélsője fantasztikus formában van, az elmúlt egy hónapban öt gólt szerzett, legutóbb szerdán, a walesi válogatottban rúgott szép gólt Ausztriának. A bajnokságban már tizenegynél jár, a Real Madrid a nyáron szeretné megvásárolni őt az angoloktól.