Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Sosem voltam olyan jó, mint a MU-nál

2013.02.10. 10:27

Kedden folytatódik a Bajnokok Ligája, a legjobb tizenhat között, az egyenes kieséses szakaszban szerdán a Madrid a Manchestert fogadja. A Sun megszólaltatta Cristiano Ronaldót, a Real jelenlegi, a United egykori játékosát, aki rajong volt klubjáért.

„Az ember az első szerelmét sosem felejti el, nagyszerű volt Manchesterben, fantasztikus szakasza volt az életemnek" - mondta a bulvárlapnak a portugál, aki bajnokságokat, BL-t, angol kupákat, klubvébét is nyert a MU-val, az itt töltött hat szerzon alatt lett a világ egyik legjobb és legdrágább játékosa, és aranylabdás is.

„Talán ekkor élveztem legjobban a futballt, azért is, mert fiatal voltam: 18 évesen a MU-nál, a világ egyik legnagyobb klubjánál, álomszerű volt. Olyanokkal játszottam együtt, akiket addig tévén néztem."

2009-ben igazolt a Realhoz, a Madrid rekordösszeget, 94 millió eurót adott érte. „Madridban is jó, de idősebb lettem, már nem álmodozom annyit. 28 éves vagyok, a futballban ez már középkorúnak számít."

Mint minden interjújában, most is alig győzte dicsérni Sir Alex Fergusont, akit igazi nevelőedzőjének tart. „18 évesen érkeztem Manchesterbe, ő vezetett be a futball világába. Hihetetlen tapasztalata van, játékosok ezrei fordultak meg a keze alatt, tudja, hogyan kell bánni a fiatalokkal. Megtanított arra, hogy helyes döntéseket tudjak hozni, nem csak a pályán, a magánéletben is sokat segített, emberséges, megértő, apámként tisztelem."

„Emlékszem, az első ottani szerzonomban karácsonykor három-négy napra hazakéredzkedtem Portugáliába, és elengedett, annak ellenére, hogy a Premier League-ben nincs ilyenkor szünet. Fontos lett volna, hogy játsszam, de tudta, hogy nem bírom a családom nélkül. Ezt sosem felejtem el neki. Tudja, hogy motiváljon, hogyan okozzon örömet."

Ronaldo a Realban 178 meccsen 179 gólt lőtt, az arány sokkal jobb, mint manchesteri éveiben, de a statisztikák nem izgatják, Madridban más a foci, más a csapat. Azt várja magától, hogy még tud fejlődni, még jobb lesz.

„Nehéz lesz ellenük, sok emlék köt a Unitedhez, de a Reallal meg akarjuk nyerni a klub tizedik BL-trófeáját."