Gascoigne az intenzívre került

2013.02.10. 12:28

Paul Gascoigne, korábbi angol válogatott az Egyesült Államokba utazott alkoholelvonókúrára, de szombat este rosszul lett, a hírek szerint szörnyű állapotban van.

A Daily Mail úgy tudja, az alkoholmegvonás miatt annyira megromlott az állapota, hogy egy arizonai kórház intenzív osztályára került. Szombat este volt a legrosszabbul, de vasárnap reggelre állítólag sikerült stabilizálni. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nyolchetes elvonókúrát el tudja-e kezdeni.

A Sunnak az egykori angol válogatotthoz közel álló forrás azt nyilatkozta, hogy Gazza az életéért küzd. Gary Lineker, régi barátja, vasárnap hajnalban írt twitterére. „Gazza harcol, remélem, ki fog tartani. Sokan ajánlották fel a segítségüket".

A negyvenötéves Gascoigne-nak néhány sztárismerőse gyűjtött huszonötezer dollárt, hogy elkezdhesse a rehabilitációt egy arizonai klinikán, több ismert futballista is adakozott. Az egykori játékos teljesen eladósodott az elmúlt években, a Sun szerint a kórházi számlára se lesz pénze.

Az ötvenhétszeres válogatott visszavonulása óta súlyos alkoholproblémákkal küzd, a múlt héten önként vállalta, hogy elkezdi az elvonót. A hónap elején egy előadáson összefüggés nélkül, feldagadt arccal, remegő kézzel, zavartan beszélt.

Gascoigne a Newcastle Unitedben kezdte, majd a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is játszott. Karrierje - részben botrányai, iszákossága és mentális betegségei miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek