Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Szalai a Bundesliga magyar rekordere lett

2013.02.10. 17:22

A magyar válogatott Szalai Ádám tizenkettedik gólját szerezte a Bundesliga idei szezonjában. Az Augsburg elleni találat rekordot jelent, egyetlen magyar játékos sem rúgott még ennyit a német bajnokságban egy idényben.

A vasárnap délutáni mérkőzés 43. percében a magyar csatár Diaz passzát vágta be a hosszú sarokba, ezzel megelőzte Détári Lajost és Vasile Miriutát, akik tizenegy-tizenegy gólig jutottak a Bundesligában. Détári 1987/88-ban, a Frankfurtban, a román származású magyar válogatott Miriuta 2000/01-ben, a Cottbusban rúgott ennyit. Az Augsburg a második félidőben kiegyenlített (1-1), a Mainz az ötödik.

A huszonöt éves Szalai, aki a Real Madrid második csapatától került Németországba, 2011-ben súlyos térdsérülést szenvedett, emiatt kihagyott egy évet. A mostani szezont nagy formában kezdte, betalált a Bayern Münchennek, a Hoffenheim ellen októberben mesterhármast szerzett, két hete a Fürth ellen duplázott.

Az idényben kétszer is vezette a Bundesliga góllövőlistáját, újabb góljával ismét ott van az élmezőnyben, csak két góllal előzi meg az élen álló Kießling és Lewandowski. Találatai számát még bőven növelheti, tizenhárom forduló van hátra a német bajnokságból.

A csatár jó teljesítményére több nagy klub is felfigyelt. Az Arsenal és a Lazio érdeklődéséről is lehetett hallani, a német sajtó már a bajnok Borussia Dortmunddal is hírbe hozta. Szalai eddig kerülte a jövőjével kapcsolatos spekulációkat, azt nyilatkozta, a Mainz az ő szintje, ott szeretne futballozni.