Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Balotellit 15 ezer euróért gyalázták

2013.02.12. 15:28

15 ezer euróra büntették az Internazionalét a rasszista bekiabálások miatt, amit a szurkolóik az Inter–Chievo-meccsen a milanos Mario Balotellinek címeztek.

Amióta Balotteli visszatért Olaszországba, ez volt a második eset, hogy rasszista támadás érte. Először az AC Milan alelnöke, Paolo Berlusconi niggerezte le egy pártgyűlésen. A Milan egy másik játékosát, Kevin Prince Boatenget pedig egy edzőmérkőzésen találták meg a rasszisták. A futballista erre le is vonult a pályáról.

Az Internazionale-szurkokók, amikor náluk játszott, akkor sem igazán kedvelték Balotellit, mert ő már akkor is hangoztatta, álma a városi riválisnál, az AC Milannál játszani. A két csapat február 24-én egymással játszik majd a San Siróban, az előjelek nem kedveznek Balotellinek, további támadásokra számíthat.

Az Inter elnöke, Massimiliano Moratti nagyon sajtnálja a történteket, elítélte szurkolóik viselkedését, és nagyon reméli, hogy a derbin nem fog megismétlődni hasonló.

Az Inter mellett két másik olasz klub is 15 ezer eurós büntetést kapott. A Juventust a Napoli-szurkolók gyalázásáért szankcionálták, a Napolit pedig azért, mert egy játékvezető szemébe lézereztek.