Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Juve-védőé a legröhejesebb színészkedés

2013.02.13. 11:36

Az olasz bajnok Juventus kedd este 3-0-ra verte idegenben a Celticet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a 70. percben a torinóiak védője nevetséges színészkedést adott elő.

Szabadrúgásra készült a hazai csapat, a Celtic-középpályás Scott Brown pedig beállt a Juve-kapus Buffon mögé, hogy zavarjon. Csapattársa, a svájci Lichtsteiner ezt nem nézte jó szemmel, fellökte, de rögtön eszébe jutott, hogy emiatt bajba kerülhet, mert már kapott egy sárgát az első félidőben. Ezért inkább összeesett ő is, aztán látványosan a földön hempergett, igaz, senki nem ért hozzá.

Brownt egyből körülvették a Juve-játékosok, lapot végül senki nem kapott, a tumultus után pedig folytatódott a meccs. Az utolsó húsz percben két gólt is kapott a Celtic, így az olaszok továbbjutása szinte biztosra vehető.

A bíróra panaszkodik két edző

A Celtic, és a Valenciában 2-1-es győztes Paris Saint-Germain edzője is panaszkodott a játékvezető miatt. "Gyenge napot fogott ki a spanyol bíró, gyakran kedvezett a Juventusnak, finoman szólva csalódott vagyok. Nem rögbit játszunk, márpedig a folyamatos lökdösődésben két tizenegyest nem kaptunk meg" - kesergett Neil Lennon, a skótok trénere, hozzátéve: nem tudja, Spanyolországban hogy értelmezik a labdarúgás szabályait, de számára teljesen másnak tűnnek, mint amit Nagy-Britanniában alkalmaznak.
Antonio Contét kevésbé zavarta Alberto Undiano Mallenco működése, ő inkább a 60 ezer néző által teremtett elképesztő hangulatot emelte ki. "Ritkán lehet tapasztalni ilyen pokoli légkört, nem csoda, hogy itt még a Barcelona is kikapott tavaly. A Celtic hazai meccsei egyszerűen félelmetesek."
Carlo Ancelotti, a Valenciában győztes PSG olasz edzője azután fakadt ki Paolo Tagliaventóra, hogy honfitársa a 91. percben kiállította sztárcsatárát, Zlatan Ibrahimovicot. "A piros lap nem volt jogos, de ilyen hibák sajnos benne vannak a futballban" - fejtegette Ancelotti. "A hajrában ráadásul gólt is kaptunk, úgyhogy óvatosnak kell lennünk majd a Zlatan nélküli visszavágón." A két BL-meccs visszavágóit március 6-án rendezik.