Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Ferguson: Hülyének éreztem magam

2013.02.14. 10:26

A Real Madrid 1-1-et játszott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a Manchester Uniteddel. A párharc egyik edző szerint sem lefutott, nagyon nyitott lesz a visszavágó az Old Traffordon.

„Az edzéseken videón elemeztük az ellenfél erősségeit, de azzal egy csapat sem tud mit kezdeni, ha egy egyéni párbajt veszít el valaki" – utalt Mourinho Ramos hibájára, aki a szögletnél lemaradt a gólt fejelő Welbeckről.

„Nem lepett meg a meccse eredménye, ezt vártam, nagyon nyitott lesz a második, azt hiszem, az utolsó percekben fog eldőlni. A Manchester nagyon taktikusan játszott, változtattak a játékmodorukon. Mintha 11-en álltak volna a labda útjába, és át sem tették volna a lábukat a mi térfelünkre, csak vártak egy pontrúgásra, vagy egy kontrára" - elemezte a manchesteri játékot a Real-edző.

Mourinho nem fél a visszavágótól, mindig is szeretett otthon kezdeni egy párcharcban, mert tudja, hogy mi kell a második meccsen a győzelemhez. „Nem akarok mélyelemzést készíteni, de sok helyzetünk volt, amiből gólt lőhettünk volna. Az Old Traffordon is képesek vagyunk több gólt lőni." Cristiano Ronaldo is bizakodik, mert a meccsen megmutatták, hogy végig náluk volt a kezdeményezés, ők irányították a játékot.

Az 1-1-gyel Alex Ferguson is elégedett volt, a továbbjutásról azonban nem mert magabiztosan nyilatkozni. „Nyitott mérkőzés lesz, azt biztos, hogy nagy esélyünk van, de a Real Madrid a legjobb európai csapat a visszavágókon. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, az első félidőben nagyon elégedetlen voltam a védekezésünkkel, sok lehetőséget kihagytunk, de a fontos, hogy tudtunk gólt lőni idegenben. Aki az első gólt lövi, annak általában több esélye van döntetlenezni is."

Ferguson több játékosát is méltatta, kiemelte Rooneyt, aki alárendelte magát a védekező taktikának is. A döntetlenben kulcsszerepet játszó kapussal, De Geával is nagyon elégedett volt. „Az egész szezonban fejlődik, az első félidőben különösen nagy volt az a védése, amikor éppen csak érintette a labdát."

A Manchester-edzőt az is meghatotta, hogy a Kagava helyére becserélt, nemrég PL-rekorderré vált Ryan Giggs nagy ovációt kapott a Real-szurkolóktól. Ferguson úgy véli, hogy Ronaldo is hasonló nagy ünneplést fog kapni az Old Traffordon. A tisztelet kölcsönös, Ronaldo sem ünnepelte meg a MU-nak fejelt gólját, amin Ferguson is csak ámult.

„Először hibáztattam Patrice Evrát, de miután láttam a visszajátszást, hülyének éreztem magam. Nézzék csak meg, Ronaldo térdkalácsa Evra fejével van egy magasságban. Hihetetlen, nem hiszem, hogy van még egy olyan játékos a világon, aki ezt meg tudja csinálni" - mondta Ferguson.