Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Messi megállíthatatlan, 301 Barca-gólja van

2013.02.16. 21:54

A Barcelona a spanyol bajnokság 24. fordulájában 2-1-re legyőzte a Granadát. Messi duplázott, a 300. és a 301. gólját szerezte a Barcelonában.

A Granada két héttel ezelőtt a Real Madridot verte, most a spanyol bajnokságot vezető Barcelonát is próbálta legyőzni, amire az első félidőben meg is volt az esélye.

A várakozásoknak megfelelően a szerdai BL-mérkőzés miatt a néhány játékosát (Puyol, Iniesta, Tello) a kispadon pihentető Barcelona irányított, a Granada pedig a kontrákra próbált építeni. A 26. percben ez be is jött. Alexis ziccert hibázott, a Granada pedig ezután rögtön megindult a jobb szélen. A beadott labdát az ötös sarkáról Nolito egyből visszalőtte középre, ahol az üresen érkező Ighalo könnyedén a kapuba tette. A barcások lest reklamáltak, de valószínűleg nem volt azon a granadai.

A Barca ezután is próbálta nyomás alatt tartani ellenfelét, több nagy helyzetük volt, a 37. percben Messi kapott egy jó emelést, de lövését a reflexszerűen vetődő Tono kiütötte.

A második félidő elején Messi már sikeres volt, Fabregas távoli lövését csak kiütni tudta a grenadai kapus, a jó ütemben érkező csatár így gond nélkül kapuba gurított.

Messinek ez volt a 300. barcelonai gólja, sorozatban a 14. bajnokiján talált be. A spanyol bajnokságban idén már csak a Sevillának és a Celta Vigónak nem lőtt gólt.

A 73. percben Messinek a 301. Barca-gólja is meglett, szabadrúgásból csavart el a sorfal mellett és talált 25 méterről a jobb alsó sarokba.

A mérkőzés utolsó tíz percében a Granada ritmust váltott, és megpróbált egyenlíteni, többször is helyzetbe kerültek a játékosai, de csak oldalhálót találtak.

Barcelona 24 forduló után kényelmes előnnyel, 15 ponttal vezeti a spanyol bajnokságot az eggyel kevesebbet játszó Atlético Madrid előtt.