Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Négyujjas kapuskesztyű, ez valami trükk?

2013.02.19. 13:02

A Bayern München kapusa, Manuel Neuer a Wolfsburg elleni bajnokin a jobb kezén négyujjas kesztyűt viselt, a mutató és középső ujját egy helyre dugta.

Nem forradalmi újításról van szó, vagy a keszytű felületének növeléséről, egyszerűen csak sérülés miatt lett a szokatlan dizájn.

Neuer a bajnoki előtt kisebb kézsérülést szenvedett, és ezért viselte a szokatlan formájú kesztyűt. A kapusok amúgy is előszeretettel ragasztják egymáshoz ragtapasszal a sérült és az ép ujjaikat, de ennél lényegesen kényelmesebb és esztétikusabb megoldás, ha azt a keszyűujjon belül tudják megoldani. Neuer most ezzel élt, így megóvja ujját a további sérülésektől, és kisebb fájdalommal jár például egy kidobás vagy védés is.

A spanyol válogatott és a Real Madrid kapusa, Iker Casillas is általában négyujjas kesztyűben véd. Még a 2006-os vb-n sérült meg bal kezének mutató- és gyűrűsujja, és házilag legyártotta a speciális kesztyűt: egyszerűen összevarrt két ujjat, később azonban le is gyártattak neki pár négyujjast. „Azóta így védek, mert nagyobb biztonságban érzem magam az erősebb lövéseknél, a kidobásoknál pedig egyáltalán nem zavar" – nyilatkozta az nyári Eb-n.

Neuer kedd este az Arsenal ellen védi a Bayern München kapuját Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben. A Bundesligában eddig szinte hibátlan, a 22. fordulóban csak hét gólt kapott.