Márk
13 °C
28 °C

Wenger: Ki akarunk kapni, hogy örüljenek

2013.02.19. 10:37

Az Arsenal–Bayern München Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt tartott hétfő esti sajtótájékoztatón az újságírók kiborították az angol klub menedzserét, Arsene Wengert, aki dühösen válaszolt a kérdésekre.

A láthatóan feszült Wengernél akkor szakadt el a cérna, amikor arról kérdezték, hogy valóban hosszabbítani fog-e az Arsenallal, ahogy azt az angol lapok írták a napokban.

„Ez az információ nem igaz. Tizenhat éve dolgozom már itt, azt hiszem ennél több tiszteletet érdemlek, az ilyen híreszteléseknek egyetlen célja van, hogy kárt okozzanak" - válaszolt az edző, majd ránézett az egyik újságíróra, és közölte, nem azért nézett felé, mert tőle származik az információ. Aztán megkérdezte tőle, hogy miért bámul rá. „Azért, mert ez a maga sajtótájékoztatója" - válaszolt az ideges Wengernek az újságíró.

A következő kérdés az Arsenal hétvégi kupakudarcáról érkezett. Szombaton a Blackburn ejtette ki az FA Kupából őket. A francia edző annyit mondott, ez egy Bajnokok Ligája-esemény, ezért legyenek szívesek erről kérdezni. Annyit hozzátett, hogy a Bayern Münchenről sem akar beszélni.

Később még megjegyezte, hogy azzal vádolták, nem veszi komolyan az FA Kupát. „Négyszer nyertem már kupát, ki nyert ennél többször? Mondjanak egy nevet". A dühöngés folytatódott, amikor arról érdeklődtek, mennyire fontos számára a BL-győzelem. „Nem akarok nyerni holnap, ki akarunk kapni, így boldogok lehetnek. Persze, hogy nyerni akarunk. Elég erősek vagyunk hozzá, voltunk már a negyeddöntőben, az elődöntőben és döntőben is."

Wenger lassan nyolc éve nem nyert címet a londoni csapattal, az FA Kupából már kiestek, a bajnokságban pedig az ötödik helyen állnak, így a Bajnokok Ligája maradt az egyetlen esélyük, hogy megmentsék a szezont.