Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A Milan megmutatta, hogy kell Barcát verni

2013.02.20. 22:49
A Barca 60 percig fölényben játszott, aztán egy kezezés után vezetést szerzett a Milan, majd rúgott még egyet, és 2-0-ra nyert, nyolc év után először. A Galatasaray 1-1-et játszott otthon a Schalke ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Milan Balotelli nélkül, El Shaarawyval és Pazzinivel állt fel a Barcelona ellen a nyolcaddöntő első, milánói mérkőzésén, a másik oldalon csak Villa hiányzott a megszokott tizenegyből. A Barcát irányító Jordi Roura a meccs előtt azt mondta, nagyon kemény meccs vár rájuk, míg Allegri amiatt mérgelődött, hogy előre leírták őket.

A Barcelona már a meccs elején mezőnyfölénybe került, a Milan kénytelen volt beállni, néhány gyors ellentámadással próbálkoztak, de ezeket könnyen megszűrte az ellenfél. Az első Barca-lehetőség egy szöglet után alakult ki, a kihagyó milánói védők között Pique lőhetett volna, az utolsó pillanatban tisztáztak előle.

A 16. percben is egy szöglet után jött a helyzet, csak a másik oldalon. Boateng maradt üresen, tíz méterről kapásból lőhetett éles szögből, de a labda egy méterrel zúgott el a hosszú sarok mellet.

A folytatásban maradt a Barcelona-mezőnyfölény, többször is eljutottak a Milan tizenhatosáig, ott viszont rendre megakadtak a támadások, a hazaiak blokkoltak, belevetődtek a lövésekbe, és a területet is jól zárták le.

Az első fél óra után El Shaarawy egyre többször húzódott be középre, ő volt a legaktívabb támadó a mezőnyben a félidő végén. A nagy Barcelona-mezőnyfölény ellenére a Milannak voltak igazi lehetőségei az első negyvenöt percben.

A Milan a szünet után is inkább a biztonságra játszott, így a Barcelona járatta a labdát, de Messi és Iniesta sem tudott kibontakozni. A mérkőzés első gólját aztán mégis a hazaiak szerezték az 55. percben. Egy szabadrúgást Montolivónak gurítottak le, aki harmincról lőtt, a labda megakadt a milanos Zapata kezében, Boateng elé pattant, aki kapásból kilőtte a hosszú sarkot, a játékvezető megadta a gólt.

A vezető gól után belelendült a Milan, kijött a szorításból, és lendületes támadásokat vezetett. Cserélt a Barcelona, az észrevehetetlen Fabregas helyett Sanchez jött, a játék képe viszont nem változott, a vendégek eredmény nélkül egykapuztak, ráadásul egyre többször hibáztak.

A 80. percben a Milan olyan góllal növelte előnyét, amilyet a Barcelona szokott lőni. Niang lépett meg a bal szélen, majd a tizenhatoson belül bokából El Shaarawyhoz passzolt, aki a labdát a tizenhatoson belül üresen érkező Muntari elé emelte, ő pedig kapásból a Valdés kapujába bombázott, ezzel lett 2-0.

Az Milan utolsó tíz percet és az öt perc hosszabbítást is kihúzta kapott gól nélkül. Ez azt jelenti, hogy a Barcelonára nagyon kemény meccs vár majd a visszavágón, kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk a kőkeményen védekező Milan ellen.

A másik nyolcaddöntőben a Galatasaray a Schalkét fogadta, a hazaiaknál ott volt a kezdőben a két téli igazolás, Wesley Sneider és Didier Drogba. A törökök már a 12. percben előnybe kerültek Yilmaz góljával, a schalkés Jones a félidő vége előtt egyenlített, és be is állította az 1-1-es végeredményt, ami a németeknek kedvező.

A két visszavágót március 12-én rendezik majd.