Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Wenger bajban van, játékosa mentegeti

2013.02.20. 10:31

Az Arsenal 3-1-re kikapott otthon a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben kedd este, így a bajnokság és az FA Kupa után a nemzetközi sorozatot is elbukhatja az angol csapat

A londoni klub nyolc éve semmit nem nyert, emiatt egyre nagyobb a nyomás Arsene Wengeren, akit saját játékosa, Jack Wilshere igyekezett mentegetni az elbukott nyolcaddöntő után.

„Nem hiszem, hogy a menedzserünkkel lenne a baj. Ő küld minket a pályára, képes minket motiválni, rajtunk múlik, hogy jól szerepeljünk hétről-hétre. A játékosoké a felelősség, férfiak vagyunk, hogy vállaljuk. A főnök már tizenhat éve itt dolgozik, és nagyszerű munkát végzett, ezt senki nem kérdőjelezi meg" - védte meg a francia edzőt a középpályás.

A hatvanhárom éves tréner a vesztes meccs után beviharzott az öltözőbe, és huszonöt percet ült egyedül az irodájában, mielőtt megjelent az UEFA sajtótájékoztatóján.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz, de megpróbáljuk a lehetetlent. Úgy kell oda mennünk, mintha otthon játszanánk. A szurkolóink fantasztikusak voltak, nagyon csalódott vagyok, hogy nem adhattuk meg nekik, amit annyira szerettek volna. Nem tett jót, hogy a hétvégén kikaptunk az FA Kupában, de a játékosok keményen harcoltak, mindent megtettek, amit tudtak" - mondta a meccs után Wenger, aki már a meccs előtti konferencián kiborult hétfőn.

A visszavágó március 13-án lesz, ha az Arsenal kiesik, már csak a bajnokság marad. Az ötödik helyen állnak tizenkét fordulóval a vége előtt, négy ponttal lemaradva a negyedik Tottenhamtől. Ha sikerül feljebb kapaszkodni, akkor BL-rájátszást érő helyre érhetnek oda, így legalább a nemzetközi kupaszereplés meglehet.