Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Puyol: A visszavágó lesz a döntő

2013.02.21. 09:56

A Milan 2-0-ra nyert a San Siróban, a Barcelona ellen, a Bajnokok Ligája szerda esti nyolcaddöntőjében. A Barcelona sokáig irányított, a gólokat mégis a szervezett hazaiak szerezték. Mindkét edző óriási csatát vár a visszavágóra.

„Védekezésben nagyon jók voltunk. Tudtuk, hogy a Barcelona sokat fogja birtokolni a labdát, de higgadtak tudtunk maradni. Az első félidőben voltak veszélyes kontráink, a jó passz azonban hiányzott a végén. Nagyon elégedettek vagyunk, de most már a vasárnapi, Inter elleni derbire is gondolnunk kell, mert az egy fontos meccs lesz" - mondta Allegi a nyolcaddöntő után, majd röviden értékelt is.

„A visszavágó teljesen más lesz, tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk, ezért nagy kár, hogy nem rúgtunk egy harmadikat. A fiúk jó munkát végeztek, semlegesítették Messit. Ugyanilyen teljesítményre lesz szükségünk, hogy idegenben kiharcoljuk a negyeddöntőt. A Barca megnehezítette az életünket az első félidőben, amikor a széleken járatták a labdát. Szerencsére végig koncentrálni tudtunk, úgyhogy most élvezhetjük ezt a gyönyörű éjszakát" - folytatta a Milan-edzője.

A Tito Vilanovát helyettesítő Jordi Roura már a meccs előtt azt mondta, nehéz kilencven perc vár rájuk, a nyolcaddöntő után is erről beszélt. „Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Voltak problémáink, de úgy gondolom, nem érdemeltünk ilyen eredményt. A Milannak néhány lehetősége volt, ezekből be is találtak, úgyhogy érdekes lesz a visszavágó. Előre tudtuk, mennyire nehéz lesz itt játszani. A Milan védelme szervezett volt, nehezen tudtunk mögéjük kerülni. Több emberrel védekeztek, az első góljuk pedig sokkolt minket. A visszavágó már teljesen más lesz, biztos vagyok benne, hogy tovább tudunk jutni."

A meccsen kisebb fejsérülést szedett össze a csapatkapitány Puyol, aki a visszavágó fontosságáról beszélt. „A második mérkőzésen a legjobb formánkat kell mutatni, és bízni magunkban. Hozzászoktunk a fontos találkozókhoz, olyan lesz ez nekünk, mint a döntő. Tudjuk, mi vár ránk Barcelonában."