Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Mesterhármasért hisztizett a swansea-s

2013.02.24. 19:30

Nem sikerült csodát tennie a negyedosztályú Bradford Citynek az angol Ligakupa döntőjében. A Premier League-ben játszó Swansea simán, 5-0-ra verte a Wembleyben.

A Swansea-nak leginkább az okozott gondot, hogy melyik játékosa írjon történelmet. Eddig még nem volt olyan játékos, aki a döntöben mesterhármast szerzett volna. Nathan Dyer lehetett volna az első, de csapattársa elvette tőle a lehetőséget, hogy egy tizenegyesből jó eséllyel rúghassa meg harmadik gólját.

Dyer már a 16. percben vezetést szerzett a csapatának, majd Michu növelte az előnyt a 40.-ben. A második félidő elején duplázott Dyer, és az 56. percben befújt büntetőhöz is ő akart odaállni.

Erre azonban nem volt lehetősége, mert csapattársa de Guzman magához vette a labdát, hogy ő lője elt. Dyer összebalhézott vele, félt, hogy másképpen nem lesz meg neki a mesterhármas. De Guzman hajthatatlan maradt, a csapattársak pedig megpróbálták lenyugtatni a hisztiző Dyert.

Végül hárompercnyi balhé után De Guzman belőtte a tizenegyest, és 4-0-ra ment a Swansea. Dyer nem volt túl boldog, de azért gratulált csapattársának. Több gólt már nem tudott rúgni, a 77. percben le is cserélték, míg De Guzman a 91. percben szintén kétgólos lett.