Ervin
14 °C
21 °C

MLSZ-harc a végsőkig a magyar-románért

2013.02.25. 13:43

A Magyar Labdarúgó Szövetség benyújtotta keresetét a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a nemzetközi szövetség (FIFA) másodfokú döntésével szemben, amely alapján március 22-én a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen fogadni a románokat a hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Hétfő éjfél volt a határidő, és az után további tíz nap állt volna a szervezet rendelkezésére a részletes indoklás megküldésére, de ezt az időt megspórolta az MLSZ, ugyanis már a keresettel együtt továbbította azt a CAS-nak.

Az MLSZ azért várta meg a határidő napját, mert a korábbi benyújtás sem gyorsította volna meg az eljárást. A CAS alapszabálya szerint a részletes indoklás beadására nem a kereset benyújtásától, hanem az előre megszabott határidőtől számított tíz nap áll rendelkezésre, vagyis azzal, hogy hétfőn az indoklást is elküldte az MLSZ, a lehető leggyorsabban járt el.

A 40 oldalas dokumentumban magyar és nemzetközi jogtudósok szakvéleménye, több tanúvallomás és a fellebbezést alátámasztó iratok szerepelnek.

A magyar válogatottnak azért kell zárt kapuk mögött lejátszania a románok elleni selejtezőjét, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel.

.