Emma
9 °C
26 °C

Angliában nem volt még ilyen bal láb

2013.02.26. 10:46
Nagyszerű meccsen győzte le a Tottenham a West Ham Unitedet. Megint Gareth Bale volt a hős. A walesi, aki szinte minden poszton otthonosan mozog, két gólt lőtt.

Az angol futballbajnokság 27. fordulójában, hétfőn, Bale két gólt lőtt. Az elsőnél mintha Jussi Jääskeläinen későn vetődött volna, aztán a 90. percben már semmit nem tehetett a finn kapus. Bale körülbelül 30 méterről hihetetlen laza mozdulattal csavart védhetetlenül a bal felső sarokba.

A 23 éves futballista karrierje eddigi legjobb szezonját produkálja. 23 bajnokin 15 góljával már harmadik a góllövőlistán. Január 30-a óta hét tétmeccsen lépett pályára – négy bajnoki, két EL-meccs és egy válogatott találkozó – és kilencszer talált be.

A Real vinné, Európa leggazdagabb klubjainak megfigyelői csak miatta néznek mostanában Tottenham-meccset. Így is szerény maradt a fiatal walesi: „Én csak élvezem a focit. A csapat jól játszik és ez megkönnyíti az én dolgomat is. De ez az egész nem rólam, hanem a klubról szól. Szeretnénk eljutni a Bajnokok Ligájába és ezért minden meccsen így fogunk küzdeni” – mondta a Bale.

Tény, hogy a Tottenham rég szerepelt ilyen kiválóan. A bajnokság harmadik helyén, azaz BL-főtáblát érő helyen áll, és ritkán fordul elő az is, hogy a Spurs a legjobb londoni klub a PL-ben. Szükség is van Bale góljaira a csapatnak, mivel a támadók nem sokat tettek eddig hozzá a sikerhez. Emmanuel Adebayor január elseje óta nem képes gólt lőni. Jermaine Defoe 10 gólos, de február eleje óta sérült, Aaron Lennonnak csak három találata van. 

Bale klubrekordot is döntött: ő a Spurs első olyan játékosa, aki megszakítás nélkül hat bajnokin gólt lőtt. Olyan legendát előzött meg, mint Teddy Sheringham, akinek az 1993–1994-es szezonban ez csak ötször sikerült.