Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

A Vác nyolc egészséges futballistával nem áll ki a Videoton ellen

2013.02.27. 15:23

A Videoton tájékoztatása szerint a szerdai Magyar Kupa-meccsük a váciak távolmaradása miatt elmarad. „Sándor Tamás, a Dunakanyar-Vác technikai vezetője arról tájékoztatott bennünket, hogy a váci csapat nem indult el Székesfehérvárra. Összesen 8 egészséges játékosa van a Dunakanyar-Vácnak, nekik 14 órától Mózner János tart edzést Vácon" - írja a Facebookon a fehérvári klub.

Az NB II.-es Vác már szombaton sem tudott kiállni, amiért a tulajdonos kilátásba helyezte, fegyelmi következményei lesznek rájuk, illetve a klubra nézve is annak, ha ismételten nem lépnek pályára.

A magyar szövetség rendkívüli licencvizsgálatot tart a Vácnál, az elmaradt szombati mérkőzés miatt a verseny-, illetve a fegyelmi bizottság dönt.

A Vác a szombati első mérkőzést sem játszotta le hazai pályán. Sajtóinformációk szerint a váci futballisták azért nem vállalták azt a találkozót, mert a klub tartozik nekik, emellett pedig a papírjaik sincsenek rendben. Az 1994-ben bajnokságot nyert csapat várhatóan a tavaszi szezonban sem lép pályára. Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József és az új befektető, az angol John Marshall között.

A Videoton kedden jelentette be: mindenképpen lesz meccs a Sóstói Stadionban, ha a Vác nem áll ki, az NB II. Nyugati-csoportjának listavezetőjével, a Puskás Akadémiával játszanak barátságos meccset várhatóan 18.45-kor.