Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Három gólt lőttünk, ez igazán nagy dolog

2013.02.27. 10:47

A Real Madrid idegenben verte a Barcelonát 3-1-re a Spanyol Kupa kedd esti elődöntőjében, így José Mourinho csapata 4-2-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe.

A mérkőzés első két gólját szerző Cristiano Ronaldo minden csapattársának gratulált. „Óriási meccset játszottunk, az első perctől az utolsóig odafigyeltünk, jobbak voltunk. Három gólt szerezni egy ilyen mérkőzésen nagy dolog. Gratuláltam a csapatnak, fantasztikus találkozót játszottak."

A támadó arra is kitért, hogy idegenben jobban megy nekik a Barca ellen. „Mostanában sokkal jobbak vagyunk, ha a Camp Nouban játszunk. Ez önbizalom kérdése, amivel jól állunk, mindenki szeret ide jönni, a Barcelona elleni meccs mindig pluszmotivációt ad. A bajnokságban túl nagy a hátrányunk, de a Bajnokok Ligájában mindent megteszünk majd a győzelemért".

A francia Varane az első meccs után a keddi visszavágón is gólt fejelt a Barcelonának, ő is a csapategységet dicsérte. „Ha így játszunk, akkor mi is elhisszük, hogy nyerhetünk. A Barcelona ellen nehéz védekezni, mert gyors támadóik vannak, ezért igyekeztünk lezárni a területet. Igyekszem fejlődni és tanulni, készen állok rá, hogy segítsem a csapatot."

Képek a mérkőzésről - kattintson!
Képek a mérkőzésről - kattintson!
Fotó: Lluis Gene / AFP

A Barcelonát Tito Vilanova helyetteseként irányító Jordi Roura is már inkább a rájuk váró meccsekről beszélt. „A kupát elbuktuk, de ott van a bajnokság, ahol nagyon jól állunk. A Milan elleni BL-nyolcaddöntővel kapcsolatban új taktikai lehetőségeket is meg kell fontolnunk, ezért lehetnek változások. Nem tudom biztosan, hogy mentális vagy fizikális problémáink vannak-e, de három kemény meccsünk volt egyhuzamban."

A vesztes csapatból Cesc Fabregas is hangsúlyozta, minél hamarabb túl kell tenniük magukat a vereségen. „Ennél többet várnak tőlünk, úgyhogy minél hamarabb össze kell kapnunk magunkat, és megnyerni a szombati bajnokit a Real Madrid ellen. Tanulnunk kell a történtekből, két fontos mérkőzés vár ránk, úgyhogy tovább kell lépni. A ma esti találkozónak semmi köze nincs ahhoz, amit szombaton fogunk játszani."

A két csapat között tizenhat pont a különbség a bajnokságban, a szombati délután négyes rangadójuk után a Real Madrid játszik először a Bajnokok Ligájában, 1-1 után utaznak a Manchester Unitedhez. A Barcelona március 12-én fogadja a Milant, kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk.