Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Vilanovához utazott a Barcelona vezérkara

2013.02.27. 13:46

A Barcelona elnöke és alelnöke a Realtól elszenvedett 3-1-es vereség után New Yorkba utazott, hogy a decemberi operációja óta ott gyógyuló vezetőedzővel, Tito Vilanovával találkozzon. Vilanova még hetekig nem térhet vissza a kispadra.

Sandro Rosell és Josep Maria Bartomeu nem válságértékezletre ment Amerikába, a találkozót már korábban megszervezték. A klub következő szezonjáról akarnak egyeztetni Vilanovával, állítólag a lehetséges igazolásokról is szó esik majd.

A találkozó a legjobbkor jön, a szezonban végig menetelő Barcelona ugyanis az utóbbi hetekben gödörbe került, a Milan elleni a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben 2-0-ra kaptak ki, kedd este a Spanyol Kupában pedig a Real Madrid verte őket otthon 3-1-re. Mindkét meccsen ötlettelen és fáradt volt a csapat játéka, a Vilanova helyetteseként irányító Roura meg is jegyezte a kupavereség után, nem tudja, hogy fizikális vagy mentális problémák vannak-e.

Messinél mindenesetre szerdán fizikális problémák jelentkeztek, kihagyta a csapat délelőtti edzését, az orvosok szerint nincs jól, lázas, valószínűleg kimerült.

Tito Vilanovának december közepén újult ki a rákos daganata, két nap múlva meg is műtötték, nem sokkal később már a kispadon is ott volt, de amerikai orvosokkal konzultálva végül úgy döntött, hogy New Yorkban folytatódik a kezelése.

Az edző terápiája jól halad, várhatóan március végén állhat ismét munkába, ezért kihagyja a Real elleni szombati bajnoki rangadót, és a Milan elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján sem lehet majd ott a pálya mellett.