Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Nem maradt titokban: Guardiola egyeztet

2013.02.28. 18:41

A Barcelonával 19 lehetséges címből tizennégyet megnyerő Pep Guardiola januárban jelentette be, hogy a Bayern Münchenhez szerződik. A bajorok két vezetője, Karl-Heinz Rummenigge és Matthias Sammer szerdán az egyik zürichi luxusszállodában találkozott vele.

Nem tudni, miről volt szó, csak annyi biztos, hogy a katalán szakember nem akart a kupameccsre menni - legyőzték a Dortmundot -, hogy semmiképp se zavarja a jelenlegi edző, Jupp Heynckes munkáját, hogy felesleges konspirációk születhessenek. Guardiola visszament New Yorkba.

A Bild valószínűsíti, hogy arról beszéltek, lehet-e Münchenben is asszisztense az olimpiai bajnok vízilabdázó, Manuel Estiarte, aki Barcelonában is segítette a munkáját. Remek barátságban vannak.

Emellett megvitatták, a nyári felkészülési időszakban hová mennek, milyen csapatokkal találkoznak. A lap szerint a játékoskeretről nem beszélgettek.

Ezt azonban nehéz elképzelni, mert Guardiolának nyilván pontos tervei vannak, nem az első munkanapján fog személyi kérdésekről határozni. Ahogy munkába állt Barcelonában: Ronaldinho és Deco nélkül képzelte el a jövőt, Eto'o végül maradhatott, bár eleinte őt is szerette volna eltávolítani.

Akik látták a találkozót, arról számoltak be, mindkét fél nagyon pozitív és mosolygós volt.

A Bayern lényegében már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást a BL-ben, miután hazai pályán verte 3-1-re az Arsenalt, így több mint jó esélyei vannak a nyolc közé jutásra. Játéka alapján a Bayern a sorozat egyik nagy favoritjává lépett elő.