Wallis-cég építi a Fradi-stadiont

2013.03.20. 18:09 Módosítva: 2013.03.21. 09:24

„Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás„, írja közleményében az FTC. Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generál-kivitelezési szerződést kötött. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13,488 488 019 milliárd forint.

A Market Építő Zrt. a Wallis Csoporthoz tartozik, ami az ország kilencedik leggazdagabb embere, Veres Tibor tulajdonában van. A Market Zrt. elsősorban a magasépítésben jegyzett vállalat, és bravúros teljesítményt mutatott fel az elmúlt időszakban, hiszen az évek óta erősen hanyatló piacon is rohamosan tudta növelni az árbevételét, az utolsó elérhető adatok szerint 2011-ben már több mint 50 milliárd forintnyi bevételük volt, amiből 2,2 milliárd adózott eredményt hoztak az üzletembernek.

A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem.

Az Üllői úti Albert stadion búcsúmérkőzését vasárnap rendezik, a vendég a kolozsvári Cluj lesz, ezután a csapat otthoni mérkőzéseit a Puskás Stadionba szervezik, ez kb. negyven meccsre vonatkozik.  • Tippek
  • Biztosítás