Aliz
6 °C
14 °C

A románok megkongatták a vészharangot

2013.04.02. 15:44

Nem tesznek jót a román labdarúgó-válogatottnak azok a botrányok, amelyek a csapat körül kialakultak a március végi, budapesti és amszterdami világbajnoki selejtezők után - jelentette ki egy bukaresti sajtótájékoztatón Victor Piturca szövetségi kapitány. 

Piturca arra utalt, hogy a Románia számára kedvezőtlenül végződött két mérkőzés után sokan a leváltását követelték, a sajtó pedig sokat cikkezett a közte és Adrian Mutu között kialakult konfliktusról, illetve arról, hogy a román játékosok hajnalig dorbézoltak a hollandiai vereség után.

A szakvezető felidézte, a román válogatott az 56. helyet foglalta el a világranglistán, amikor átvette a csapat irányítását, most pedig a 31. helyen áll.

„Noha a húsz lejátszott mérkőzésből csak négyet veszítettünk el, mégis ócsárolnak, falhoz állítanak. Így nagyon nehéz eredményt elérni. Vészjelzést kívánok leadni, mert ez nem jó előjel" - idézte az Agerpres hírügynökség a kapitányt.

Piturca kijelentette, továbbra is egy ütőképes csapat létrehozása és a 2016-os Európa-bajnokságra kijutás a cél. Reméli, hogy már a brazíliai világbajnokságra is sikerül kijutni, „még ha jelenleg nincs is meg ehhez a kellő játékosállomány".

Piturca szerint Romániának reális esélye van, hogy megszerezze a világbajnoki selejtezőcsoportjában a második helyet és pótselejtezőt játsszon a kijutásért. „Nagyon nehéz lesz Magyarország és Törökország ellen hat pontot szerezni a két itthoni mérkőzésen, de biztosak lehetnek abban, hogy mindent meg fogunk tenni a selejtezőcsoport második helyének a megszerzéséért" - idézte a Mediafax hírügynökség a szövetségi kapitányt.

A magyarok hat mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttek, ezzel a csoport második helyén állnak a vb-ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. Egervári Sándor csapatát a románok egy-, a törökök négypontos hátránnyal követik.

A vb-selejtező következő, szeptember 6-i körében ezért lesz különösen nagy jelentősége a magyarok számára a Románia elleni találkozónak, mert egy esetleges győzelemmel elérhető közelségbe kerülne a második hely, amelyre az 1998-as vb-selejtező óta nem volt példa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?