Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Mindkettő les volt, Ibraé méteres

2013.04.03. 11:58

A PSG–Barcelona és a Bayern München–Juventus BL-negyeddöntőn is volt les után született gól kedd este, mindkettőt elengedték a játékvezetők.

A két eset közül Ibrahimovicé volt a nagyobb les. A Barca 1-0-ra vezetett Messi góljával, amikor a PSG jutott szabadrúgáshoz a 78. percben a vendégek tizenhatosa mellett. A beívelt labdát Thiago Silva csúsztatta kapura, a lesen álló Zlatan is rámozdult, így a kapufáról kipattant labdára ő ért oda először, és közelről bevágta.

A lassításon jól látható, hogy Ibra egy méterrel a védők mögött állt, de a német Stark bíró és partjelzője sem szúrta ki, ahogy az alapvonalon álló segítője sem.

A svéd csatár a meccs hajrájában még lőtt egyet lesről, azt már nem adták meg, 2-2-re végeztek a csapatok, jövő hét szerdán lesz a visszavágó Barcelonában.

A másik kedd esti negyeddöntőn a Bayern München második gólját előzte meg les, amikor Luis Gustavo húsz méterről csavart a Juventus kapujára. Buffon kiütötte a labdát, Mandžukić, aki előrébb volt védőjénél a lövés pillanatában, odaért a kipattanóra, és középre gurított, Müller pedig bevágta, ezzel lett 2-0. Clattenburg bíró és segítői itt sem jeleztek, az eredmény maradt a meccs végéig.

A Bayern így kétgólos előnnyel utazhat a torinói visszavágóra, igaz az első félidőben ennél nagyobb előnyt is szerezhettek volna, annyira simán kerültek a Juve-védelme mögé. A visszavágón az olaszoktól Vidal és Lichtsteiner sem játszhat eltiltás miatt.

A PSG-nek is jól jött a gól, de a Barcelona otthonában így is nagyon nehéz dolguk lesz, igaz Mascherano biztosan nem játszhat sérülés miatt, és Messi játéka is kérdéses.