Jolán
2 °C
4 °C

Brazília nem tud felkészülni a Konföderációs Kupára

2013.04.05. 19:43

Brazília nem fogja időben befejezni a felkészülést a nyári Konföderációs Kupára Jerome Valcke, a FIFA főtitkára szerint.

A sportvezető arra figyelmeztette a szervezőket, hogy hasonló nem fordulhat elő a 2014-es világbajnoksággal kapcsolatban.

Valcke ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy a dél-amerikai országban átadták a harmadik stadiont a Konföderációs Kupára, amelyet június 15-től a tervek szerint hat létesítményben bonyolítanak le.

"Meg fogjuk rendezni a tornát, amely fantasztikus lesz, noha nem minden lesz teljesen kész" - mondta Valcke. "A szervezők, a szövetségi kormány és a FIFA fáradhatatlanul dolgozik, és versenyt fut az idővel, hogy minden létesítmény elkészüljön a tornára."

A FIFA eredetileg azt szerette volna, ha mind a hat stadion elkészül decemberre, de később ezt a határidőt a munkálatok folyamatos csúszása miatt április 15-ére módosította. Jelen állás szerint azonban a nyitómérkőzésnek otthont adó brazíliavárosi aréna és a döntő helyszíne, a Rio de Janeiro-i Maracana Stadion esetében ez az időpont sem tartható.

A Konföderációs Kupa A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben pedig Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay küzd majd egymással.