Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bármennyi is a bírság, ki tudják fizetni

2013.04.06. 14:20
A közelmúltban többször vették el profi labdarúgók jogosítványát, vagy közlekedési kihágásért büntették meg őket, de profi edző is esett áldozatul.

A Manchester City két játékossal is a listán van. Francia középpályásukat, Samir Nasrit 2011-ben háromszor fényképezték le trafipaxszal, mindannyiszor megúszta kisebb bírságokkal. Egyszer tagadta is, hogy ő vezette volna a járművet, és mivel a kép nem volt egyértelmű, így ejtették az ügyet. Legutóbbi száguldozását nem úszta már meg: fél évre bevonták a jogosítványát.

Carlos Tévez hasonlóan járt, szerdán ítélték 250 óra közmunkára, mivel jogosítvány nélkül vezetett. Autóját, a Bentley Continental GT-t le is foglalták. A City csatárának januárban vették el a vezetői engedélyét. A féléves bevonás mellett 1000 fontot is be kell fizetnie.

Vezetőedzőjük, Roberto Mancini nem vette túl komolyan a büntetéseket, szerinte Nasrinak „a csapatnál is lesz egy eltiltása, „már megbeszéltem vele, tud róla. Nem tudom pontosan a jövedelmét, de bármennyi is a bírság, ki tudja fizetni." Az edző Tévezről azt mondta, „legközelebb is tartoztassák le, ilyen jól még soha nem játszott" -utalt arra, hogy az aktuális bajnokit Tevez remek játékával nyerték meg.

A Realtól is ketten vannak a listán. Az edzőközpont közelében végzett igazoltatásnál február 12.-én lebukott Marcelo, a Madrid hátvédje, mivel jogosítványa büntetőpontok miatt érvényét vesztette. A brazilt hatezer euróra büntették. Benzemát, a klub francia csatárát 216km/h-val mérték be egy 100-as táblánál márciusban, a 25 éves csatár nyolc hónapig nem vezethet, emellett 18 ezer eurót
kell fizetnie.

2009-ben, még Manchester United játékosaként Cristiano Ronaldo törte össze 200 ezer fontos, kétnapos Ferrariját egy száguldozásban, a balesetnek sem jogi eljárás, sem sérülés nem lett a következménye, csak a Ferrari lett totálkáros.

A Juventusnál Nicklas Bendtner, az Arsenaltól kölcsönbe érkezett 25 éves csatár bevallotta, hogy részegen vezette Porsche Carreráját a közelmúltban, a megengedett alkoholérték háromszorosát mérték nála. Három évre vonták be a jogosítványát, valamint 824 ezer dán koronás, azaz csaknem 33, 5 millió forintos büntetést kapott, a dán szövetség fél évre eltiltotta a válogatottól. „Elismerem a vétkem, sajnálom. Egy futballistával nem történhet rosszabb, mint hogy nem szerepelhet hazája válogatottjában." A szövetség szerint Bendtnernek a hat hónap alatt „át kell gondolnia jövőjét."

Az angolok csúcstartója, a 125-szörös válogatott Peter Shilton vezetői engedélyét húsz hónapra vették el idén márciusban. A 63 éves kapusnál a megengedett alkoholszint dupláját mutatták ki egy közúti ellenőrzésnél. Egy családi összejövetelen borozott, nem is gondolta volna, hogy túllépte
a megengedettet mennyiséget, 1020 fontot fizet.

Az akkor frissen visszavonult Michael Ballack jogosítványát tavaly novemberben vonták be 18 hónapra, a német középpályás Spanyolországban száguldozott a megengedett 120 helyett 212-vel. A bíróság 6750 euró pénzbüntetésre, illetve a perköltségek megtérítésére kötelezte.

A legfrissebb magyar történet Garami Józsefé, az MTK 73 éves szakvezetőjének márciusban gyorshajtásért vették el a papírjait. Minden idők legidősebb NB I.-es edzője elmondta, figyelmetlenségből hajtott már át piroson is. A közlekedési hatóság többszörös szabálysértés miatt vonta be a jogosítványát, hogy visszakapja, utánképzésen kell részt vennie. Garami nap mint nap autóval jár, így biztosan nekimegy a vizsgának.