Erzsébet
1 °C
4 °C

Vidám szarháziak népes csoportja huhogott

2013.04.08. 18:12 Módosítva: 2013-04-08 18:13:48

Deutsch Tamás, az MTK elnöke egy közösségi oldalon fakadt ki a hétvégi, Haladás-Ferencváros meccsen tapasztalt huhogásra. Ahogy korábban megírtuk, előbb Ricardo Moniz, az FTC edzője jegyezte meg, hogy amíg a fővárosi klubot rendre százezrekre, illetve milliókra bünteti az MLSZ, addig nem védi meg a csapat színesbőrű játékosait.

Annak fényében pedig különösen furcsa az eset, hogy az MLSZ éppen a szombati bajnoki előtt egy nappal jelentette be, hogy drákói szigorral fog fellépni a hasonló esetekkel szemben és alkalmazza az UEFA háromlépcsős elvét.

Nem csak a szombathelyi futballstadionban volt hasonló eset a hétvégén, de fegyelmi határozatról, vagy feljelentésről eddig egyetlen hír sem érkezett.

Íme Deutsch többször szabados stílusban megfogalmazott gondalatai, amelyből néhányat Kubatov Gábor, az FTC elnöke saját oldalán is megoszott:

"Az MLSZ pénteken rettenetes irgum-burgumra ráncolta össze borotválatlan szemöldökét mondván, ha ezentúl állat módjára viselkednek majd a bajnoki meccseken a magukat tévedésből szurkolónak gondoló sutyerákok, akkor jön a mérkőzés megszakítás, felfüggesztés, lefújás, pénzbírság, pontlevonás, kerékbetörés.

És pont egy napig, majd 24 óráig tartott a példátlan szigor.

Szombathelyen, a Fradi meccsen a vidám szarháziak egy viszonylag népes csoportja folyamatosan huhogott a Ferencváros színes-bőrű játékosainak. Csendben jegyzem meg, hogy mindegyik bátor huhogó lágyan lefosná a rüsztjét, ha négyszemközt találkozna a Fradi valamelyik "feka" (a kifejezés nem az enyém, idézet a fasza vasi legényektől) játékosával és hangos "Kezeit csókolommal" köszönne.

De térjünk vissza a legnagyobb magyar sportági szakszövetséghez. Nos, mit tett a Haladás meccsen az MLSZ küldte játékvezető az MLSZ ellenőrével sportbarátilag karöltve?

SEMMIT emberek, SEMMIT!!!

Most vagy sikerült az egyetlen siket játékvezetői négyest küldeni Szombathelyre az egyetlen siket mérkőzés ellenőrrel együtt és ezért nem hallottak a szerencsétlenek semmit, vagy ennyit ér az MLSZ-nek az ő szava a nézőtéri mocsok elleni küzdelemben. Harmadik lehetőség nincs. Még a Harmadik félidőben sem."

Deutsch ezzel arra is utalt, hogy a sporttévében Rab Tibor MLSZ-ellenőr azt mondta, nem lett volna indokolt a meccs lefújása. „Visszajelzésekből hallottam, hogy mi történt. 2-3 alkalommal volt huhogás a mérkőzésen, ezek 1-2 másodpercig tartottak. A mérkőzés lefújása után jött a nagyobb atrocitás, többen, elég sokan huhogtak, viszont akkor már a bíró lefújta a meccset, így nem kellett eljárnia sem a játékvezetőnek, sem az ellenőrnek, sem a biztonsági személyzetnek. Ha egy ember huhog, az nem minősül oknak a mérkőzés megszakítására. A rendezők feladata ilyenkor, hogy azt az egyet kiszűrjék, és eltávolítsák a lelátóról."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?