Valér
-2 °C
0 °C

Labda nélkül intelligens, labdával okos

2013.04.09. 10:35

A liverpooli Adorján Krisztián ismét csapata vezére volt, és gólt is lőtt az U21-es Premier League-ben. Ezúttal az Arsenal nagy csapatában is játszó Szceszny kapus nem tudta fogni a felső sarkos lövését, amit a brit sajtó „kegyetlen és gonosz" jelzőkkel is illetett.

A 3-2-es liverpooli győzelemmel záruló meccsen Adam Morgan szerzett vezetést a 24. percben, két perccel később Chuba Akpom egyenlített. A 61. percben aztán jött Adorján, a 16-osnál egy az egyben megvert egy Arsenal-védőt, majd kicsit kisodródva élesen keresztbe lőtt, Szcesznynek esélye sem volt megfogni a hosszú felső sarokba tartó átemelést.

Az Arsenal újra egyenlített, de a 76. percben Morgan Adorján keresztpasszából megszerezte a győzelmet. A kettős összjátékát még az Arsenal honlapja is kiemelkedőnek találta, és pusztító hatásúnak nevezték a harmadik góljukat.

Adorján „labda nélkül intelligens volt, labdával pedig okos" írták még a csatárról. Adorján a meccs utáni nyilatkozatában a csapatmunkát emelte ki, ezt bizonyítja, hogy gólja előtt sok passzból került helyzetbe, és kiemelte, milyen nagyszerű játszani az Anfield Roadon, a világ legjobb stadionjában.

A Liverpool az U21-es bajnokság elitcsoportjának második helyén áll, a Tottenham 11 ponttal vezet, már nincs esély befogni, de ha Adorjánák nem lesznek harmadiknál rosszabbak, akkor a háromszakaszos bajnokság elődöntőjéért játszanak majd..

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!