Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Gázt engednék rátok, lágerbe küldenélek

2013.04.11. 16:15

Görbicz Anita mezének megtaposása után a futballban megy a magyargyalázás. A szatmárnémeti Olimpia FC-ben futballozó Dan Gavrilescu a Facebookon tett közé durva magyarellenes posztokat, írja a frissujsag.ro.

„Ha élne Vlad Ţepeş, akkor mintegy 40 ezer szatmárit húzna karóba. Gázt engednék rátok, és lágerbe küldenélek! Nem volt elég nektek, hogy évekig iga alatt tartottatok?" – írta Gavrilescu.

A sértő bejegyzések miatt a Romániai Magyar Demokraták Szövetsége az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordul.

A sértő magyarellenes kijelentések méltatlanok ahhoz a nagy múltú sportklubhoz is, amelynek aranycsapatában az 1970-es években románok, magyarok, svábok és romák egyaránt játszottak. Egy olyan sportolóról van szó, aki a fizetését azoknak az adólejeiből is kapja, akiket nem igazán szívlel. Nagyon fontos, hogy fellépjünk ezen megnyilvánulások ellen, hiszen ezek az ultranacionalista felhangok újhajnalukat élik" Kereskényi Gábor, RMDSZ-képviselő.

Romániában hoztak már bírói ítéletet Facebookon közzétett bejegyzés miatt, és Gavrilescut a klubja is megbüntetheti, az Olimpia FC igazgatótanácsa pénteken tart ülést az ügyében. A futballista balhés játékosnak számít, tavaly egy edzőtáborban egy ifijátékost vert meg.