Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Messi sérülten is a legjobb, hálásak vagyunk

2013.04.11. 10:26

A Barcelona megszenvedett az elődöntőért a PSG elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai visszavágóján. A csapat a sérült Messi nélkül kezdett, amikor az argentin második félidőben beállt, minden megváltozott, a Barca egyenlített, és a döntetlennel bejutott az elődöntőbe.

„Messi óriási önbizalmat adott a csapattársainak. Még amikor nem teljesen egészséges, akkor is fantasztikus játékos. Megoldotta a meccset, miután beállt csereként" - ismerte el a PSG-edző, Carlo Ancelotti, akinek csapata húsz percig állt továbbjutásra Pastore gólja után

A combhúzódása miatt a kispadon kezdő Messinek társai voltak a leghálásabbak. „Ő a legnagyobb játékos a világon. A jelenléte nagyon fontos számunkra, még úgy is, hogy félig sérült volt" - mondta Piqué. David Villa is megjegyezte, az argentin egymaga változtatta meg a mérkőzést.

Messi az egyenlítő gól előkészítésében is benne volt, a gólszerző Pedro az elmúlt napokban végzett munkáját dicsérte. „Az egész héten keményen dolgozott, hogy itt lehessen velünk. Hálásak vagyunk neki, hogy segített nekünk, ő a legjobb".

A meccs után Tito Vilanovát hónapokon át helyettesítő Jordi Roura is beszélt a legjobbjukról. „Volt egy egyezségünk, ha szükség van rá, akkor be fog állni". Hozzátette, szerencsések, hogy egy ilyen felfogású játékosuk van, de dicsérte a kapus Victor Valdest is, aki szerinte nagy önbizalmat adott az egész csapatnak.

Messitől hangos a spanyol sajtó

"Leo Merci" (Köszönjük Leo), "Messi egy lábon", "Bicegve is uralkodik Messi" - ilyen és ezekhez hasonló címekkel jelentek meg beszámolók a mérkőzésről. Az El Mundo deportivo megmentőként írt Messiről. "Az argentin bejött a pályára, elbátortalanította a PSG-t, a haldokló Barca jokerévé vált". Hasonlóan foglalt állást az El Pais is, amely Messi beállásának pszichológiai hatását emelte ki. "Nem érdemes hosszú vitákba bonyolódni a Messi-függőségről. Egy nap a Barca a kőre vagy kartonra nyomott képmásával is nyerni fog". A Marca placebo-hatásról értekezett, melyet Messi pályára lépése váltott ki: Leo közreműködése nem volt olyan ragyogó, mint máskor (...) Leo csak aktiválta a gránátvöröskék csapat központi idegrendszerét." Az El Periodico viszont inkább az egyenlítő gól szerzőjét, Pedrót méltatta, aki a spanyol válogatottban a franciák elleni világbajnoki selejtezőn, március 26-án is döntő fontosságú gólt lőtt. "Messi megint meghatározó volt, még ha nem is annyira, mint Pedro, aki ismét megváltónak bizonyult, aki fontos gólt szerez a válogatottban és a Barcában" - olvasható az újságban "San Pedro" cím alatt. 

Messi a negyeddöntő első mérkőzésén húzódott meg a múlt héten, a hírek szerint a szerdai visszavágón is összeszedett egy kisebb sérülést, amíg a pályán volt. A katalán Sport úgy tudja, rásérült a combjára, ezért valószínűleg kihagyja a Zaragoza elleni vasárnapi bajnokit, de a BL-elődöntőben már biztosan játszani fog.

A Barcelona elődöntős ellenfele a pénteki sorsoláson derül majd ki, a Real Madridot, a Bayern Münchent vagy a Borussia Dortmundot kaphatják.

A németek már a döntőről álmodoznak

A német sajtó örömmel nyugtázta, hogy a Bayern München továbblépésével - a Borussia Dortmund keddi sikere után - két német csapat szerepelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, amire korábban egyszer sem volt példa. "Wembley-álom" - utal a kéthetente megjelenő Kicker a címlapján arra, hogy karnyújtásnyira van a londoni döntő. "A bajor álom realitássá vált" -írja a Bild, amely német döntőt sem tart elképzelhetetlennek. (Ennek persze feltétele, hogy a pénteki sorsoláson az azonos országbeliek, tehát a németek, valamint a Real Madrid és a Barcelona elkerüljék egymást.) "Két német csapat az elődöntőben, ez eddig soha nem fordult elő" - emeli ki a lap, hozzátéve, hogy német elődöntővel is kiegyezne, mert akkor biztossá válna az egyik csapat döntője.
A berlini Tagesspiegel azt húzta alá, hogy a Bayern München könnyedén lépett túl a Juventuson. Emlékeztet arra, hogy a bajorok az utóbbi időszakban rendszeresen eljutnak a végéig, az elmúlt négy idényben ugyanis harmadszor léphetnek pályára az elődöntőben. A Bayernnek az egyetlen negatívum, hogy egyik legeredményesebb gólszerzője, Mario Mandzukic sárga lapok miatt kihagyja majd az elődöntő első meccsét.