Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elvették egy rendőr sapkáját, egymást is verték a Millwall-huligánok a Wembley-ben

2013.04.13. 22:04
Balhéztak az FA-kupa szombati elődöntőjén, a Wigan ellen elveszített meccsen a Millwall-szurkolók, egymással és a rendőrökkel verekedtek. Többen megsérültek. A Premier League 18. helyén álló Wigan 2-0-ra verte a másodosztályú ellenfelét.

A hírhedt Millwall-huligánok előbb egymást kezdték el verni, aztán a rendőrökre támadtak, több vérző drukker is volt a szektorban.

A Millwall-táborból tíz huligánt vettek őrizetbe, de a felvételek alapján nyomozást indítottak, ezért valószínűleg további előállítások várhatóak. Az egyik huligán elvette egy rendőr sapkáját, és a dzsekijébe dugta, a kamerák többek között ezt is rögzítették.

A klub igazgatója a botrány után elmondta, mindent megtettek, hogy a zavargásokat megelőzzék, sajnálják, hogy a szurkolók egy csoportja tönkretette a meccset. IIyen jelenetek a 80-as években voltak megszokottak az angol futballban, a kilencvenes években teljesen sikerült kiszorítani az erőszakot a stadionokból. Illetve majdnem teljesen.

A már döntős Wigan a vasárnapi Chelsea–Manchester City-elődöntő győztesével találkozik. Az a mérkőzés és a finálé is a Wembley-ben lesz.