Olivér
4 °C
8 °C

Lapot sem ért a páros lábas fenékbe rúgás

2013.04.15. 11:03

A chelsea-s David Luiz bocsántkérést követel Kun Agüerótól, mert vasárnap a Manchester City csatára az FA-kupa elődöntőn páros lábbal beleszállt a fenekébe.

A két játékos egy labdáért küzdött a 82. percben, Luiz volt előnyben, könnyökkel kicsit lökött is az ellenfelén. Agüero nem adta fel, fellökte, majd a fekvő játékosra páros lábbal ráugrott. A mozdulatért sem sárga, sem piros lapot nem kapott. A játékvezető Chris Foy később elismerte, hogy nem látta az esetet, ezért nem büntetett.

Luiz nemcsak ezt hiányolta, hanem Agüero bocsánatkérését is. „Én bárkitől elnézést kérnék. Agüero nagyszerű játékos, kéne annyira büszkének lenni magára, hogy azt mondja: Nem szeretem a szabálytalan szereléseket. Egy csomó gyerek nézi a meccseket, és nem ilyen csúnya dolgokat szeretnének látni. Én mindenkinek megbocsátok, az embereket meg az teszi boldoggá, ha Agüero a gólokat lövöldözi."

A City edzője, Roberto Mancini sem látta az ütközést, de biztos benne, hogy Agüero nem rosszindulatból rúgta meg Luizt, hanem csak a labdát próbálta megszerezni. Az argentin csatárt még utólag is eltilthatják, akár három meccset is kaphat.

Az FA-kupa elődöntőt a Manchester City 2-1-re nyerte, a döntőt a Wigannel játssza május 11-én.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?