Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

C. Ronaldónak nem jár tisztelet a pályán

2013.04.15. 10:34

Cristiano Ronaldo a meccs embere volt a Real Madrid vasárnap esti meccsén az Athletic Bilbao ellen, duplázott, gólpasszt adott, első gólja ráadásul gyönyörű szabadrúgás volt. A portugált a bajnoki alatt többször is keményen szerelték, el is szakadt nála a cérna.

A második félidő elején akkor gurult be igazán, amikor könyökkel leütközték, ingerülten reklamált a bírónál, majd a következő játékmegszakításnál dühében elbombázta a labdát. A játékvezető ezután igyekezett lenyugtatni Ronaldót, aki később is számon kérte a bírót, amikor szabálytalankodtak ellene.

A meccs végén a Bilbao-védő San Jose szabálytalankodott a legnyilvánvalóbban Ronaldo ellen, belenyúlt a Real-támadó arcába, de nem kapott lapot.

San Jose a meccs után magyarázatot adott arra, hogy miért kaphatott ennyit Ronaldo. „Ha kizárólag a futballra koncentrálna, és nem más dolgokra, akkor nem csak a világ legjobb játékosa lenne, hanem több tiszteletet is kapna a pályán" - indokolt a a védő a 3-0-ra elvesztett bajnoki után.

Nem Ronaldo volt az egyetlen Real-játékos, akit aprítottak, Marcelo, Sergio Ramos és Albiol is kemény rúgást kapott a mérkőzésen.

Ronaldo a szezonban már ötven gólnál jár, a BL-elődöntős Real Madrid pedig tizenhárom ponttal a Barca mögött a második a ligában.