Károly, Karola
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

C. Ronaldónak nem jár tisztelet a pályán

2013.04.15. 10:34

Cristiano Ronaldo a meccs embere volt a Real Madrid vasárnap esti meccsén az Athletic Bilbao ellen, duplázott, gólpasszt adott, első gólja ráadásul gyönyörű szabadrúgás volt. A portugált a bajnoki alatt többször is keményen szerelték, el is szakadt nála a cérna.

A második félidő elején akkor gurult be igazán, amikor könyökkel leütközték, ingerülten reklamált a bírónál, majd a következő játékmegszakításnál dühében elbombázta a labdát. A játékvezető ezután igyekezett lenyugtatni Ronaldót, aki később is számon kérte a bírót, amikor szabálytalankodtak ellene.

A meccs végén a Bilbao-védő San Jose szabálytalankodott a legnyilvánvalóbban Ronaldo ellen, belenyúlt a Real-támadó arcába, de nem kapott lapot.

San Jose a meccs után magyarázatot adott arra, hogy miért kaphatott ennyit Ronaldo. „Ha kizárólag a futballra koncentrálna, és nem más dolgokra, akkor nem csak a világ legjobb játékosa lenne, hanem több tiszteletet is kapna a pályán" - indokolt a a védő a 3-0-ra elvesztett bajnoki után.

Cristiano Ronaldo Bilbaóban

Nem Ronaldo volt az egyetlen Real-játékos, akit aprítottak, Marcelo, Sergio Ramos és Albiol is kemény rúgást kapott a mérkőzésen.

Ronaldo a szezonban már ötven gólnál jár, a BL-elődöntős Real Madrid pedig tizenhárom ponttal a Barca mögött a második a ligában.