Jusztina
3 °C
16 °C

Önvédelemből támadt a rendőrlóra az állatbarát Newcastle-huligán

2013.04.17. 11:33

A 45 éves Barry Rogerson pusztán önvédelemből ütötte meg a rárontó rendőrlovat a hétvégi Newcastle–Sunderland-futballmérkőzés után. Az incidensről készült fotók és videó nagy felháborodást keltettek Anglia-szerte. Rogerson a történtek ellenére nagy állatbarátnak tartja magát. Tettét az általa szedett gyógyszerek és az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol számlájára írja, írja a Dailymail. Retteg a fenyegetések miatt.

„Igazi állatbarát vagyok. Van három kutyám, egy halastavam a kert hátuljában, a házunkkal szemben pedig rókákat szoktam etetni” - nyilatkozta 15 éves, Candy névre hallgató kutyájával pózolva, miután hétfőn elismerte, ő volt az a szurkoló, aki a lóra támadt.

A 8 éve rokkantsegélyen élő korábbi gyármunkás a nyilvánosságtól, a lovasrendőröktől és Budtól, a lótól is bocsánatot kért. Állítása szerint nem is tudott a stadionon kívül zajló zavargásról, arcát azért takarta sállal, hogy egy törött fogát védje a hideg elől, az állat pedig egy petárdától megvadulva rontott neki.

„Ettől pánikoltam be, ezért ütöttem meg a lovat” - tette hozzá Rogerson, aki szarkoidózisa (gyulladásos betegség) miatt még a lépcsőn sem tud felmenni, ugyanakkor ez nem akadályozta meg abban, hogy megüsse a lovat. A férfi felesége szerint Rogerson a légynek sem tudna ártani.

Mióta kiderült, hogy Rogerson ütötte meg a rendőrlovat, a Twitteren és Facebookon folyamatosan kapja a fenyegetéseket, ezért ki sem mer menni az utcára.