Árpád
-2 °C
4 °C

Önvédelemből támadt a rendőrlóra az állatbarát Newcastle-huligán

2013.04.17. 11:33

A 45 éves Barry Rogerson pusztán önvédelemből ütötte meg a rárontó rendőrlovat a hétvégi Newcastle–Sunderland-futballmérkőzés után. Az incidensről készült fotók és videó nagy felháborodást keltettek Anglia-szerte. Rogerson a történtek ellenére nagy állatbarátnak tartja magát. Tettét az általa szedett gyógyszerek és az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol számlájára írja, írja a Dailymail. Retteg a fenyegetések miatt.

„Igazi állatbarát vagyok. Van három kutyám, egy halastavam a kert hátuljában, a házunkkal szemben pedig rókákat szoktam etetni” - nyilatkozta 15 éves, Candy névre hallgató kutyájával pózolva, miután hétfőn elismerte, ő volt az a szurkoló, aki a lóra támadt.

A 8 éve rokkantsegélyen élő korábbi gyármunkás a nyilvánosságtól, a lovasrendőröktől és Budtól, a lótól is bocsánatot kért. Állítása szerint nem is tudott a stadionon kívül zajló zavargásról, arcát azért takarta sállal, hogy egy törött fogát védje a hideg elől, az állat pedig egy petárdától megvadulva rontott neki.

„Ettől pánikoltam be, ezért ütöttem meg a lovat” - tette hozzá Rogerson, aki szarkoidózisa (gyulladásos betegség) miatt még a lépcsőn sem tud felmenni, ugyanakkor ez nem akadályozta meg abban, hogy megüsse a lovat. A férfi felesége szerint Rogerson a légynek sem tudna ártani.

Mióta kiderült, hogy Rogerson ütötte meg a rendőrlovat, a Twitteren és Facebookon folyamatosan kapja a fenyegetéseket, ezért ki sem mer menni az utcára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?