Jusztina
1 °C
16 °C

Szentes Lázár lemondott a DVTK edzői posztjáról

2013.04.17. 19:51Lemondott posztjáról Szentes Lázár, a futball-NB I.-ben szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzői feladatokat is ellátó szakmai igazgatója. Helyét megbízott vezetőedzőként Kovac Zoltán veszi át.

A klub honlapja szerdán arról számolt be, hogy Szentes - aki novemberben Sisa Tibort váltotta a kispadon - a Siófok vendégeként szenvedett keddi 3-0-ás vereség másnapján ajánlotta fel lemondását, amit a vezetés el is fogadott.

"Szentes Lázár távozásával lezárult egy hároméves ciklus a DVTK történelmében - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. - Szentes Lázár szakmai igazgatónak komoly érdemei vannak abban, hogy visszajutott a DVTK az NB I-be, és ezzel párhuzamosan sikerült elkezdeni a klub utánpótlásának rendbetételét is."

A klubvezető hozzátette: Szentes távozásával megszűnik a szakmai igazgató pozíciója, a következő szezon kezdetére pedig kialakítják az új klubstruktúrát.

A bajnokságból hátralévő hét mérkőzésen a pro licences Kovac Zoltán, utánpótlás szakmai igazgató megbízott vezetőedzőként irányítja az első csapat munkáját. A szakmai stáb további összetétele változatlan marad.

A Diósgyőr jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.