Jolán
2 °C
4 °C

Blatter elismerte a vesztegetést

2013.04.23. 12:46

Feltörték a FIFA-elnök Joseph Blatter és a FIFA World Cup twitterét hétfő éjjel. A közösségi oldalon több bejegyzést is lehetett olvasni Blatter lemondásáról és az újabb arab világbajnokságról, illetve arról, hogy pénzt fogadott el a szövetség döntéseinek befolyásolásáért - persze mindez nem igaz.

A FIFA csatornájára érkezett az első álhír, ebben az állt, a szervezet a 2022-es katari világbajnokság miatt rendkívüli ülést tart. Nem sokkal később közölték, hogy Blatter lemond a FIFA-elnökségről a korrupciós vádak miatt.

Ezután egymást követték a bejegyzések Blatter twitterén. „Miért ne fogadtam volna el a katariak pénzét? Családfenntartó vagyok!" - szólt az első üzenet, aztán jött a többi, melyek szerint Jordániában lesz a 2030-as vb, az elnök utódja a jordán herceg, Ali Bin Al-Husszein lehet, és Blatter csak azt tette, ami a legjobb a FIFA-nak.

A nemzetközi szervezet több hamis üzenet után kapcsolt, eltávolították a bejegyzéseket, melyeket a Syrian Eletronic Army nevű csoport követett el. A FIFA később közleményében megerősítette, hogy a twitter-oldalakat feltörték.

A FIFA-t és Blattert korábban több korrupciós vád érte a 2022-es katari világbajnoksággal kapcsolatban. A France Football januárban húszoldalas anyagában azt állította, a katariak egyenként vásároltak meg a vb-helyszínéről döntő bizottság tagjait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?