Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Blatter elismerte a vesztegetést

2013.04.23. 12:46

Feltörték a FIFA-elnök Joseph Blatter és a FIFA World Cup twitterét hétfő éjjel. A közösségi oldalon több bejegyzést is lehetett olvasni Blatter lemondásáról és az újabb arab világbajnokságról, illetve arról, hogy pénzt fogadott el a szövetség döntéseinek befolyásolásáért - persze mindez nem igaz.

A FIFA csatornájára érkezett az első álhír, ebben az állt, a szervezet a 2022-es katari világbajnokság miatt rendkívüli ülést tart. Nem sokkal később közölték, hogy Blatter lemond a FIFA-elnökségről a korrupciós vádak miatt.

Ezután egymást követték a bejegyzések Blatter twitterén. „Miért ne fogadtam volna el a katariak pénzét? Családfenntartó vagyok!" - szólt az első üzenet, aztán jött a többi, melyek szerint Jordániában lesz a 2030-as vb, az elnök utódja a jordán herceg, Ali Bin Al-Husszein lehet, és Blatter csak azt tette, ami a legjobb a FIFA-nak.

A nemzetközi szervezet több hamis üzenet után kapcsolt, eltávolították a bejegyzéseket, melyeket a Syrian Eletronic Army nevű csoport követett el. A FIFA később közleményében megerősítette, hogy a twitter-oldalakat feltörték.

A FIFA-t és Blattert korábban több korrupciós vád érte a 2022-es katari világbajnoksággal kapcsolatban. A France Football januárban húszoldalas anyagában azt állította, a katariak egyenként vásároltak meg a vb-helyszínéről döntő bizottság tagjait.