István, Vajk
19 °C
33 °C

Kassai katasztrófa volt, de nem ő a hibás

2013.04.24. 10:09

A Bayern München 4-0-ra ütötte ki a Barcelonát a kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntőben, a mérkőzés után a spanyol lapok Kassai Viktort támadták ítéletei miatt.

A katalán Sport, illetve a Mundo Deportivo és a Marca is egyetért abban, hogy a magyar bírónak nem kellett volna megadnia az első gólt, mert a gólpasszt fejelő Dante úgy ugrott fel, hogy közben lenyomta Dani Alvest. Az AS szerint viszont itt még nem hibázott Kassai.

A második félidő elején szerzett Gomez-góllal kapcsolatban szinte mindannyian egyetértenek. A 49. percben egy szöglet után Müller felugrott fejelni, a lapok szerint a kapu torkában álló Gomez lesen kapta a labdát, ezért nem kellett volna megadni a gólt. A Sport annyit jegyez meg, hogy a helyzet több, mint gyanús.

Nem sokkal később jött a harmadik gól, amely előtt Robben úgy került helyzetbe, hogy Müller elzárta a gólszerző ellen védekezni próbáló Jordi Albát. A Marca szakértője szerint ez a gól is szabálytalan volt Müller megmozdulása miatt, az AS és a Mundo Deportivo is ugyanezen a véleményen van.

Volt még két kezezés az első félidőben, mindkettő a Barcelona tizenhatosán belül történt. Az elsőnél jól láthatóan Piqué kezét találta el Lahm lövése a 15. percben, Kassai nem fújt büntetőt, szögletet adott. Az AS szakértője szerint egyértelmű volt a tizenegyes, viszont a 31. percben, amikor Alexis Sanchez kezére pattant a labda, a magyar bíró jogosan nem ítélt büntetőt. Piqué esetében a katalán a Sport is egyetért Urizar Azpitartével.

A Mundo Deportivo megjegyzi, akármilyen gyenge is volt a játékvezetés az elődöntőben, a Barcelona borzalmasan játszott a müncheni meccsen. A Sport is inkább a játékosokat okolja, „Kassai katasztrófa volt, de nem lehet őt hibáztatni a Barca gyengeségei miatt".

A mérkőzés után nyilatkozó Barca-másodedző, Jordi Roura azt mondta, nem akar beszélni a játékvezetőről, de szerinte két gól is szabálytalan volt. Azt elismerte, nem a játékvezetés miatt kaptak ki.