Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Rejtély, miért cseréltek a magyar bírók

2013.04.24. 13:33

A Bayern München–Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntő előtt reggel még úgy volt, hogy Kassai Viktor játékvezető két asszisztense Ring György (egyes, kispadok melletti) és Erős Gábor (kettes, a túloldali) lesz.

Ez a felállás azonban váratlanul megváltozott, Ring helyére Kispál Róbert került, a hazai bírói kar tagjai előtt is rejtély, hogy miért. (Kispál az eddigi csúcsmeccseken, Barca–Milanon, Dortmund–Realon valamint a francia–spanyol-vb-selejtezőn rendre negyedik játékvezető volt.)

Ring, akit az egyik legélesebb szemű asszisztensnek tartanak, a negyedik játékvezető szerepkörét töltötte be.

A sors furcsa fintora, hogy épp Kispálnak kellett volna észrevennie, hogy a Bayern második gólja, vagyis Gomez üres kapus találata lesről született.

Emellett megjegyezhető, hogy Jordi Alba az utolsó percekben Robben arcához dobott labdájánál is határozottabban segíthette volna a játékvezetőt, hogy ne csak sárga lapot adjon.

Ha hibáztatják Kassait, akkor általában segédei miatt teszik, így volt a tavaly márciusi Haladás–Ferencváros-mérkőzésen, akkor Vámos nem jelezte, hogy a labda vastagon bent volt.

A 2012-es Európa-bajnokságon Erős nem jelezte a leshelyzetet az ukrán–angolon, amiből később – a támadás végén - az a gól született, amit pedig Vad II és Erős közösen nem vett észre, és ami felgyorsította a technikai eszközök bevezetését a fontos meccsekre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!