Huba
19 °C
33 °C

Sokkal erősebbek voltak nálunk

2013.04.24. 00:24

A Bayern München 4-0-val ütötte ki a Barcelonát otthon, a Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében, a nagy formában játszó német csapat ellen esélyük sem volt a vendégeknek.

Messi a mérkőzés után elismerte, a németek megérdemelten nyertek. „Jobbak voltak nálunk, és fizikálisan sokkal erősebbek. Kár a vereségért, de túl kell ezen lépnünk. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, megpróbálunk majd felállni, azonban a Bayern rendkívül nehéz ellenfél. Össze kell szednünk magunkat, és a bajnokságra is figyelnünk kell" - mondta az argentin, aki hozzátette, jó volt két hét kihagyás után újra a pályán lenni.

A csapatkapitány Xavi elmondta, hiába volt többet náluk a labda, nem tudtak mit kezdeni a fölényükkel, mert nem voltak komoly helyzeteik. A Bayern azért is volt jobb szerinte, mert erősebbek a játékosaik és nagyon gyorsak.

Csapattársuk, Daniel Alves is gratulált a németeknek. „A Bayern nagyon keményen nyomott és a stratégiájuk is bejött. Alig volt helyzetünk, de ez az ő játékuk miatt volt. Ha egy erősebb ellenféltől kapunk ki, csak gratulálni lehet nekik. Nehéz lesz négy gólt rúgni, pláne ellenük, de remélhetőleg nem a visszavágó lesz az utolsó meccsünk a sorozatban".

A meccs egyik legjobbja, a bayernes Arjen Robben kijelentette, a négygólos előny ellenére a visszavágón is figyelniük kell majd. „Alig hiszem el, ami történt. A Barcelona uralta az európai futballt az elmúlt öt évben. Büszkék lehetünk magunkra, azonban még le kell játszanunk a visszavágót, ahol az elejétől kezdve nagyon óvatosnak kell lennünk.

„Éreztem, hogy jó eredményt érhetünk el, igazi csapatként küzdöttünk kilencven percen át" - mondta a harmadik gólt szerző holland.

Ribéry is a csapatmunkát emelte ki, és megjegyezte, sokat számított, hogy olyan csatáraik voltak elöl, akik értékesíteni tudják a helyzeteket.

A csapatkapitány Philip Lahm szerint a Barcelona gyenge pontjait használták ki. „Bármely csapat ellen van esélyünk, hogy nyerjünk. A Barcelonának gondjai vannak a levegőben, ezt mi is tudtuk. A védőmunkánk majdnem tökéletes volt ezen az estén, ez volt a sikerünk kulcsa."

A visszavágót jövő szerdán rendezik Barcelonában, Tito Vilanovának egy hete van, hogy felrázza csapatát a súlyos vereség után.