Jusztina
1 °C
16 °C

Messire öten figyeltek, így is belőtte

2013.04.27. 19:51

Akkora pofont kapott a Barcelona a Bayern elleni BL-elődöntőben (0-4), hogy az Athletic Bilbao elleni bajnokin sem találta magát nagyon sokáig. Szinte semmi nem jött be a katalánoknak, szenvedtek, miközben a baszk csapat hihetetlen lendülettel küzdött, megérezve, hogy most a padlóra küldheti a megsebzett Barcát.

Aduriz a 27 percben szépen tört előre a bal oldalon, erőből a kapu elé rúgta és Susaeta egy méterről bevágta. A gól sem rázta fel a Barrcelonát, az igazi impulzust megint Lionel Messi adta.

Az argentin csatár csere volt és az 59. percben állt be. Egyből megélénkült a vendégek játéka és a csatár zsenialitása kellett az egyenlítéshez és a 100. idei Barca-gólhoz.

A 16-os előteréből indult el az argentin, három baszk védőt csapott be kis területen, és védhetetlenül a jobb alsóba gurított. Két perccel később már vezetett a Barcelona. Ekkor Messié volt a gólpassz, Alexis Sanchez elé fejelt le egy beadást, a chilei pedig közelről belőtte.

A 87. percben centikkel tévedett egy szabadrúgásnál, és akkor még nem lehetett sejteni, hogy a győzelem ezen múlik, mert Ander Herrera egy lecsorgót a kapuba vágott a 90. percben.

A nagyon tartalékos - Cristiano Ronaldo, Özil, Xabi Alonso, Ramos sem játszott - Real Madrid 2-1-re legyőzte a már a negyedik percben vezető Atleticót, ezzel 11 pontra csökkentette hátrányát.

Falcao közeli fejesére di Mariának volt válasza, előbb beleért labdájába egy védő, és úgy pattant be, majd másodszorra már ő maga lőtt a hálóba.

Az Atletico 13 éve nem tudta saját stadionjában verni a Realt, ezúttal sem sikerült, de a harmadik helyét megőrizte az Atletico.