Ki akart végezni, sikerült

2013.05.15. 10:22

A vasárnapi Győr–Ferencváros mérkőzésen a hazaiak légiósa, Marek Strestík olyan brutálisan szerelte a brazil Leonardót, hogy a játékosnak eltört a szárkapocscsotnja, és hónapokra kidőlt. A Fradi-futballista a Nemzeti Sport szerdai számában elmondta, nem bocsát meg.

„Visszanéztem az esetet százszor, ezerszer, és semmi nem indokolta a megmozdulást. A labda még csak a közelben sem volt. Rettentően haragszom, rendkívül mérges vagyok Marek Strestíkre, nagyot csalódtam benne. Egyetlen célja lehetett, hogy kivégezzen. Sikerült" - mondta a lapnak a légiós, aki a télen érkezett a Ferencvároshoz, korábban a Salzburgban, a NAC Bredában és az Ajaxban is futballozott.

A 30 éves játékost az sem érdekli, hogy Strestík a lefújás után, bajnokavatás közben a kamerák előtt kért bocsánatot tőle. „Előbb kellett volna gondolkodnia. Vajon belegondolt-e abba, hogy mindketten a lábunkkal, a futballal keressük a kenyerünket? Vajon belegondolt-e abba, hogy ha durván rám csúszik hátulról, sérülést okozhat? A következő fél évben mankóval járhatok, kórházról kórházra mehetek különféle kezelésekre. Nem hinném, hogy eszébe jutott."

Az MLSZ-től már megkapta büntetését a bajnok győri játékos, öt hónapra tiltották el, nagyjából akkor játszhat újra, amikor Leonardo felépül a sérüléséből, október közepén. Az öt hónapban benne van a nyári szünet is, a szövetség nem mérkőzésekben szabta ki a büntetést. Június-júliusban alig játszik az NB I.

A lap keddi összeállításából kiderült az is, hogy a brazilt átlagosan húszpercenként faltolták tavasszal, amióta a magyar első osztályban játszik, harmincötször szabálytalankodtak ellene.

A Ferencváros már felajánlotta, hogy a sérülés ellenére meghosszabbítja Leonardo szerződését, akit kedden operálnak Hollandiában. „Boldoggá tesz, hogy foglalkoznak velem, nem írnak le egyből a sérülésem miatt" - reagált a brazil.  • Hírek
  • Bankszámla