Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Messi: Nem tudunk változtatni, nem is kell

2013.05.22. 10:01

Lionel Messi szerint a Barcelonának ragaszkodnia kell a védjegyévé vált tiki-takához, még akkor is, ha az idényben még a Bajnokok Ligája-döntőt sem érték el vele.

„Nem szabad elveszítenünk a fejünk azután, ami a szezonban történt. Nem tudunk változtatni a játékstílusunkon, mert ez határozza meg évek óta a csapatunk. Évek óta játsszuk a márkánkká vált futballt, és ezt már megtanulták az edzők és a csapatok is. Nem nyerhetünk mindig, de nyugodtnak kell maradnunk, és a következő évre kell koncentrálnunk" – nyilatkozta az Azteca Televisiónnak.

Messi azt azonban elismerte, hogy a rákját New Yorkban kezeltető vezetőedző, Tito Vilanova hiányát megérezte a csapat. „Titóval jól mentek a dolgok, legfőképpen azért, mert nem változtatott semmin. Észrevettük a változást, amikor elment. Nem mintha Jordi Roura és az edzői stáb nem dolgozott volna jól, de elveszítettük a vezetőnket. Nem volt ugyanaz nélküle. Egy év nagyon hosszú idő, de nagyszerű, hogy a végén ünnepléssel fejezhettük be" – mondta a Barcával spanyol bajnoki címet szerző támadó.