Diána
12 °C
21 °C

A Videoton-edző kiakadt az MLSZ-re

2013.05.27. 12:18

Emlékezetes botránnyal fejeződött be két és fél hete a Győr–Videoton Magyar Kupa-elődöntő visszavágója. A lefújás után biztonsági őrök és a Vidi-játékosok pofozkodtak a gyepen. José Gomes, a Videoton edzője úgy véli, hatalmasat hibázott a Magyar Labdarúgó Szövetség azzal, hogy nem vonta felelősségre az akkori tetteseket, csak figyelmeztetésben részesítette a győri klubot.

A Videoton a bajnokság 29. fordulójában 5-1-re győzte le a Kecskemétet, ezzel megszerezte a bajnoki ezüstöt. A meccs után Gomes nem volt hajlandó a találkozóról beszélni, az szerinte érthetetlen MLSZ-döntés miatt.

"Előre is elnézést kérek a kecskeméti csapattól, Horváth Ferenc vezetőedzőtől és az újságíróktól is, de nem kívánok a mai mérkőzésről bővebben nyilatkozni. Mégpedig azért nem, mert nem történhet meg még egyszer az, ami a győri kupameccsünk után történt a pályán. Nem lökdöshetik, bántalmazhatják a biztonsági őrök a labdarúgókat.” – idézte José Gomest a klub honlapja.

„Az MLSZ miután kivizsgálta az esetet, annyit tett, hogy figyelmeztette a győri klubot, hogy még egyszer ilyen ne forduljon elő. Márpedig ha a szövetség következetes, és legközelebb egy másik csapat pályáján hasonló eset előfordul, akkor ugyanilyen büntetést kell alkalmaznia, vagyis nem történik semmi. Az MLSZ-nek mindent meg kellett volna tennie, hogy ilyen eset többet egyetlen magyar pályán se fordulhasson elő, hiszen ez mindannyiunk érdeke.”

„A mai találkozóról pedig röviden csak annyit, hogy a felázott pálya nagyon megnehezítette a csapatok dolgát, mást játszottunk mint terveztük. Pontrúgásokból eredményesek tudtunk lenni, örülök, hogy öt gólt szereztünk idegenben." – írta a vidi.hu.