Márton
2 °C
11 °C
Index - In English In English Eng

Guardiolát lebeszélte Neymarról az elnöke

2013.05.30. 10:45

Hiába szerette volna Pep Guardiola megszerezni Neymart a Bayern Münchenhez, a klubnál lebeszélték a fiatal játékosról, mert a Bundesligában a münchenieknél az újonc brazilokkal csak a baj volt.

A Bild úgy tudja, Uli Hoeness klubelnöknek sikerült meggyőznie leendő edzőjét, nem érdemes egy vagyont kifizetni a futballistáért. „Tapasztalatból tudjuk, hogy a fiatal brazil játékosok nehezen szokják meg az itteni időjárást és kultúrát. Ha 20-30 millió eurót kifizetünk valakiért, akkor ez még kellemetlenebb lehet" - idézi a lap a vezetőt.

Hoeness talán arra a Brenóra gondolt, aki 2011-ben három év kilenc hónap letöltendő börtönt kapott, miután felgyújtotta luxusvilláját Münchenben. A fiatal hátvédet füstmérgezéssel szállították kórházba, de nem lett komoly baja, azóta börtönben ül.

Neymar végül a spanyol bajnokság mellett döntött, a Barcelonához írt alá öt évre.

A Bayern elnöke arról is beszélt, hogy Guardiola ragaszkodott egy Götzéhez hasonló játékos leigazolásához, végül magát Götzét sikerült megszerezniük a Borussia Dortmundtól.

A Barcelonával 2008 és 2012 között mindent megnyert Guardiola nyáron veszi át a müncheni csapat irányítását Jupp Heynckestól, akivel bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyertek Robbenék.