Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Schweini: Nem lesz könnyű Guardiolának

2013.06.02. 12:12

A 3-2-es Bayern győzelemmel véget érő német kupadöntő előtt azt mondta, ha olyan hangulatában lesz, akkor már szombat este megtudhatja mindenki a jövőjét. A halhatatlanná váló, legendává emelkedő Jupp Heynckes edző aztán úgy döntött, megadja a módját, a csapat ünneplését nem mossa össze pályafutásának alakulásával. Csak kedden tart sajtótájékoztatót, ott válaszol mindenre.

„Ő a sikerek apja. Minden idők egyik legnagyobb csapatát hozta össze” - örömködött Franz Beckenbauer.

„Mindenki láthatja, hogy a játékosok hogyan állnak hozzá. Jobb nem is lehetne a viszonyuk. Az elején volt egy kis kommunikációs problémája a sportigazgatóval, Matthias Sammerrel. Az egyik ezt akarta, a másik azt akarta. Aztán ezen is felül emelkedtek, gyorsan megtalálták a közös hangot egymással.”

Sammer úgy indított: szerinte nagyon fontos, hogy Heynckes az őt megillető elismerést most megkapta. „Azt az elismerést, amire mindig is nagyon vágyott. Személy szerint nagyon sokat tanultam tőle, nyugalmat, higgadtságot, rengeteg vezetési tapasztalatot összegyűjtöttem.”

Bastian Schweinsteiger már egy kicsit előrenézett, nem rekedt meg az ünneplő szavaknál, és kimondta azt, amire igen sokan gondolnak.

„Egyszerűen szuperek vagyunk, megcsináltuk. Minden összejött, minden a terveink szerint alakult. Hihetetlen ez az év, és még ki sem élveztük teljesen a sikert. Nem lesz könnyű jövőre Guardiolának ugyanezt elérnie, nem akármilyen az örökség.”