Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Giggsnél öregebb PL-gólkirály tér vissza

2013.07.20. 21:02

Az angol Premier League-be vissztérő Crystal Palace szombaton leigazolta a korábbi válogatott labdarúgót, Kevin Phillipset.

A 40. születésnapját jövő héten ünneplő csatár Gordon Strachan és Teddy Sheringham után a Premier League történetének harmadik olyan mezőnyjátékosa lehet, aki 40 felett lép pályára.

Phillips az előző idényben a Blackpooltól kölcsönben szerepelt a Crystal Palace-ban, 16 meccsen szerzett hét góllal segítette a csapatot a feljutásban, sőt, az élvonalba kerülésről döntő, Wembley Stadionban rendezett meccsen ő szerezte a Premier League-indulást érő gólt is.

A nyolcszoros válogatott Phillips pályafutása során 92 gólt szerzett az angol első osztályban, ahol megfordult a Sunderlandnél, a Southamptonnál, az Aston Villánál, a West Bromwich Albionnál, itt Gera Zoltán csapattársa is volt, és a Birmingham Citynél. A legjobb szezonját 1999/2000-ben futotta, akkor a Sunderlandban 30 gólt szerzett, ezzel ő lett a liga gólkirálya, Alan Shearert előzve, és ezért a teljesítményéért megkapta az európai Aranycipőt is.

2001 januárjában már 104. gólját jegyezte a Sunderlandban, és ezzel a második világháború utáni korszak legeredményesebb futballistája lett a klubnál.

A Premier League mostani legöregebb pályára lépője címért Ryan Giggsszel lesz majd harcban. A Manchester United elnyűhetetlen középpályása négy hónappal fiatalabb Phillipsnél, de az ő helye biztosabbnak tűnik csapatában.