Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Vilanova levélben köszönt el a Barcelonától

2013.07.20. 22:32

A rákbetegséggel küzdő, és a vezetőedzői posztról lemondó Tito Vilanova levélben köszönt el a Barcelonától. A nyílt levelet a klub honlapja közölte.

„Öt csodálatos év után, amikor a csapat az edző minden álmát valósággá váltotta, eljött az az idő, amikor szembe kellett néznem azzal, hogy megváltozott az életem, és minden energiámat és erőfeszítésemet annak a betegségnek a kezelésének kell szentelnem, amit másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak az orvosok."

„Nem könnyű elhagyni ezt a nagyon különleges csapatot, játékosokat, barátokat, stábtagokat, akikkel emlékezetes pillanatokat éltünk át. Örökké hálás leszek mindenért, amit tőletek kaptam. Megmutattuk, hogy az emberi nagyság és a futballcsapatunk minden akadályt legyőz, és meg vagyok győződve arról, hogy ezek a képességek a következő szezon kihívásaira is választ adnak, mindenki számára izgalmas lesz."

A távozó edző megköszönte azokat az őt és családját bátorító üzeneteket is, amelyek riválisoktól, játékosoktól és ismeretlen szurkolóktól érkeztek. A média megértését is kérte, nem szeretné, ha a magánéletével foglalkoznának.

A levelét ezzel zárta: „Sok szerencsét és sikert kívánok a világ legjobb csapatának új edzőjének."